Soğuk algınlığı için ıhlamur çayı nasıl hazırlanır? Kış aylarında limonlu ıhlamur çayı faydaları...
Kış aylarının başlamasıyla birlikte bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı vücut direncinin artması için ıhlamur çayı gibi çaylar tercih edilmektedir. Ihlamur çayı, hastalıklara karşı vücut direncini güçlendiren şifa deposu bir çaydır. Ihlamuru daha da güçlendirmek ve sağlıklı hale getirmek için içerisine limon ve portakal dilimleri eklenebilir. Peki limonlu ve portakallı ıhlamur nasıl demlenir?
ABONE OLIhlamur çayı hem bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu hastalıklara karşı koruyan hem de hastalık esnasında iyileşme sürecini hızlandıran en etkili bitki çaylarından biridir. Sonbahar ve kış aylarında en çok tercih edilen ve demlenen ıhlamur çayının içerisinde en az ıhlamur kadar şifa deposu portakal ve limon eklendiğinde daha da güçlü bir hal almaktadır.
Ihlamur Çayının Faydaları Nelerdir?
Mevsimsel hastalıklara karşı en güçlü ilaç olan ıhlamur çayı, hasta olmadan önce de düzenli olarak içildiğinde vücut direncini hastalıklara karşı arttırır. Ihlamur çayı hazırlanırken içerisine eklenen tarçın, limon gibi besinler sayesinde mevsimsel hastalıklara karşı vücut direnci daha da artar. İşte ıhlamurun faydaları şöyledir:
-
Yüksek ateşi düşürür.
-
Şiddetli öksürüğü hafifletir.
-
Terleterek vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
-
Grip ve nezle tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırır.
-
Hazımsızlığa iyi gelir.
-
Kas ağrılarını dindirir.
-
Soğuk algınlığı karşı iyileşme sürecini hızlandırır.
-
Boğaz ağrısını hafifletir.
-
Vücudu toksinlerden arındırır.
Portakallı Ihlamur Çayı Nasıl Demlenir?
Ihlamur çayı hazırlarken yaygın olarak bilinen yanlış bir bilgi vardır. Ihlamur çayı genellikle ocağın üzerine direkt olarak konarak kaynatılmaya başlar. Bu yanlış bir yöntemdir. Ihlamur çayı kaynatılmaz, demlenir. İşte en sağlıklı şekilde ıhlamur çayı demleme biçimi:
1 avuç kadar ıhlamur demliğe konur ve iyice yıkanıp süzülür. İçerisine çubuk tarçın dilimlenmiş yarım limon, yarım portakal ve elma kabukları eklenir. Ardından üzerine kaynar su ilave edilir ve kaynayan demliğin üstüne ıhlamur demliği konarak bu şekilde 1 saat kadar kısık ateşte demlenmesi beklenir. Demlenen ıhlamura 1 çay kaşığı bal ilave ederek gün içinde 2-3 bardak kadar tüketilebilir. Böylece bağışıklık sistemi güçlenmesinin yanında nefes darlığı ve solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.