Sumaklı soğan yiyorsanız dikkat! Grip, nezle ve boğaz ağrısının en büyük düşmanı

Sumak ve soğan salatası, genellikle et yemeklerinin yanında tüketilen bir salata olsa da bin bir derde dava olduğu hekimler ve beslenme uzmanları tarafından aktarılır. Doğal antibiyotik soğan ve antioksidan kaynağı sumağın bir araya gelmesiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine oldukça güçlü bir etkiye sahip şifa deposu bir besin ortaya çıkar. Peki sumaklı soğanın faydaları nelerdir? İşte sumaklı soğan tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2021 16:26 GÜNCELLEME 15.12.2021 11:47 SAĞLIK
Sumaklı soğan yiyorsanız dikkat! Grip, nezle ve boğaz ağrısının en büyük düşmanı
Sumaklı soğan yiyorsanız dikkat! Grip, nezle ve boğaz ağrısının en büyük düşmanı

Beslenme alışkanlıkları insan sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve iç organların sağlıklı çalışması için yeme-içmeye özen gösterilmesi gerekir. Sumak ağacından elde edilen bir baharat çeşidi olan sumak, ekşi bir tada sahiptir. Vücudu hastalıklara karşı koruyan sumağın soğan ile karıştırılarak tüketildiğinde daha güçlü bir etkiye sahip olduğu gözlemlenmiştir.

Yemeklerin yanına lezzet katması için tüketilen sumak ve soğan salatası, lezzetli olmasının yanında tam bir şifa kaynağıdır. vücudu baştan sona toksinlerden arındıran sumak salatasına bir de limon eklendiğinde mevsimsel hastalıkların anında iyileşmesine yardımcı olur. 

Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Sarımsak ve bal kürü nasıl hazırlanır?Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Sarımsak ve bal kürü nasıl hazırlanır?

Sumak ve Soğan Salatasının Faydaları Nelerdir?

  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Doğal antibiyotik olan soğan ve antioksidan kaynağı sumak bir araya gelince vücut direncini hastalıklara karşı arttıran güçlü bir kaşırım meydana gelir. Vücudu iltihaplardan arındıran sumak salatası, zararlı beslenme alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. 

  • Kanser Önleyicidir

Zararlı beslenme alışkanlıkları, çevresel faktörlerden kaynaklı olarak vücutta oluşan toksinlerin vücuttan en doğal şekilde atılmasına yardımcı olur. Kanser hücrelerine karşı savaşarak kanserin vücudun farklı yerlerine yayılmasına engel olur. 

  • Mevsimsel Hastalıklara İyi Gelir

Sumak ve soğan salatası, mevsim geçişlerinde ve kış aylarında sıklıkla meydana gelen ve yaşam standartlarımızı düşüren grip, nezle ve boğaz ağrısı gibi solunum yolu hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır. Burun akıntısı, şiddetli öksürük ve boğaz ağrısının kısa sürede iyileşmesini sağlar. 

  • Kan Şekerini Düzenler

Sumak ve doğan birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak şeker hastalığına karşı a koruyucu etkiye sahiptir. Kan şekerini dengeleyen sumak, zamansız acıkmaların önüne geçerek kontrolsüz yemek tüketimine engel olmaktadır. 

  • Güçlü Bir Antioksidan 

Hastalıkların temel nedeni, zararsız beslenme alışkanlıklarından kaynaklıdır. Dengesiz ve sağlıksız yeme-içme alışkanlıkları vücudumuzda toksinlerin ve iltihapların birikmesine neden olur. Bu da iç organların işleyişini olumsuz etkileyerek kanser ve organ yetmezliği gibi hayati risk taşıyan hastalıklara neden olur. Sumak ve soğan salatasının düzenli miktarda tüketilmesi, vücudu tepeden tırnağa yenileyerek hastalıklara karşı korur. 

Kestane balının faydaları nelerdir? Kestane balı ne kadar yenir?Kestane balının faydaları nelerdir? Kestane balı ne kadar yenir?

Sumak Taneleri Nasıl Kullanılır?

Sumak tanesi, salatalara tat vermesi için kullanılabilir. Bunun yanında sumak suyu ve sumak çayı yapılarak da sumak taneleri tüketilebilir. Sumak taneleri salataların içine eklerken zeytinyağı ve limon ile karıştırarak eklenmesi salatanın aromasını lezzetlendirdiği gibi salatanın daha sağlıklı olmasını sağlar.

Soğan ve Sumak Salatası Nasıl Hazırlanır? 

Yemeklerin yanına hem lezzetli hem de sağlıklı bir salata yapmak istiyorsanız vücudu baştan aşağı yenileyen ve güçlendiren sumak-soğan salatasını tercih edebilirsiniz. Sumak salatası için malzemeler:

3-4 parça maydanoz

1 küçük boy soğan

1 tatlı kaşığı sumak

Yarım limon

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğan ince ince dilimlenerek birkaç hamle ile yoğurulur. Ardından limon, zeytinyağı ve sumak eklenerek karıştırılır. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis edilebilir. Sayısız faydaya sahip olan sumaklı soğan salatası, 

YORUMLAR 4
  • Vatan evladi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurban oldugum Rabbim Derdi veren Dermanı da veriyor tabiki arayana
    Cevapla
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Hatay İskenderun'da bunu çok tüketiriz. Özellikle kebap türü yemeklerde
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    KORONAYA YAKALANDIKTAN BİR HAFTA SONRA BÜYÜK BİR HALSİZLİK VE İŞTAHSIZLIK GELİŞMİŞTİ. GİTTİKÇE de ARTIYORDU. BAKTIM OLMUYOR... YEMEZSEM DAHA BERBAT OLURUM, diye DÜŞÜNDÜM. AKLIMA SOMAKLI SOĞAN SALATASI GELDİ. RAFADAN İKİ YUMURTAYI EKMEK ARASI YAPTIM; ÜSTÜNE DE SUMAKLI SOĞAN SALATASINI DOLDURDUM. BİR GÜZELCE DOYURDUM KARNIMI... İŞTAHIMIN VE SAĞLIĞIMIN YERİNE GELMESİNİN İLK ADIMINI ATMIŞIM Kİ GELDİ DEVAMI.. GİTTİKÇE DAHA HIZLI İYİLEŞTİM... BİZİM BURALARDA KORONA İLACI OLAN SUMAKLI SOĞAN SALATALI ADANA KEBAP MEŞHURDUR. BİR DE RAFADAN YUMURTALI SUMAKLI SOĞAN SALATASI... BİR DENEYİN GÖRÜN... BUNUN MÜPTELASI OLURSUNUZ...
    Cevapla
  • adana merkez.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Sallama len
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR