Yaz aylarında ani astım ataklarına yakalanmamak için dikkat!

Havaların ısınmasıyla astımı olan kişilerin semptomları artış gösterebiliyor. Astım semptomlarını yönetmek ve ataklardan korunmak için uzman isim tavsiyelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 16:45 GÜNCELLEME 03.05.2024 16:45 SAĞLIK
Yaz aylarında ani astım ataklarına yakalanmamak için dikkat!

Hava yollarının tıkanması, şişmesi sonucu kişinin nefes almasını zorlaştıran astım semptomları yaz aylarında artabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Tunç, astım semptomlarını yönetmek ve ataklardan korunmak için öneri verdi. Uzm. Dr. Ali Tunç, astım ilaçları kullanımında doktor önerisinin dikkate alınmasının astım semptomlarını yönetmek için önemli olduğuna dikkat çekti.  

Sıcak havalarda, kapalı ortamlarda kalmak yerine iyi havalandırılmış alanlarda bulunmanın astım semptomlarını hafifletebileceğini aktaran Uzm. Dr. Tunç, ”Evde nem seviyesini kontrol etmek ve nemli ortamlardan kaçınmak, astım semptomlarını azaltabilir.” söylemlerinin yanında düzenli egzersiz yapılmasının astım semptomlarını kontrol altında tutmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olduğundan bahsetti. Egzersiz yaparken astım semptomlarını tetikleyebilecek koşullardan kaçınılmak gerektiğini hatırlatan Tunç, “Hava kirliliği seviyelerini izlemek ve astım semptomlarını artırabilecek durumlarda dışarıda kalmaktan kaçınmak önemlidir." açıklamasını yaptı.

Uzm. Dr. Ali Tunç, hava kirliliği, yüksek nem oranı, aşırı sıcaklık, toz ve polenlerin astımı tetikleyebileceğinden bahsetti. İlkbahar ve yaz aylarında alerjik reaksiyonların astım semptomlarını tetikleyebileceğine dikkati çeken Tunç, "Sıcak hava, solunum yollarının tahriş olmasına ve astım semptomlarının artmasına ve ani atakların artmasına neden olabilir." sözlerine yer verdi.

KAYNAK : AA