İzmir'de kalça dolgusu can aldı! Davada 'doktor' hakkında dikkat çeken detay

İzmir'de Karşıyaka ilçesinde, estetisyenlik ve güzellik uzmanlığı kurs yerinde kalça dolgusu yaptıran Melike Çiftçi'nin (59) ölümüne ilişkin davada sanık doktor Ö.Ö. (60), hakkında çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.10.2026 15:04 GÜNCELLEME 08.10.2026 15:13 SAĞLIK
İzmir'de kalça dolgusu can aldı! Davada 'doktor' hakkında dikkat çeken detay
İzmir'de kalça dolgusu can aldı! Davada 'doktor' hakkında dikkat çeken detay

Olay, 29 Ekim 2024'te Bostanlı Mahallesi'nde meydana geldi.

Estetik operasyon yaptırdığı belirtilen Melike Çiftçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çiftçi'nin ailesinin şikayeti üzerine, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Çiftçi'nin ölümünün kalça dolgusu işlemine bağlı gelişen yağ embolisi (silisyum içerikli madde enjeksiyonundan ileri gelen) sonucu meydana geldiği belirtildi.

Küçükçekmece’de silahlı çatışma! 1’i polis 2 kişi hayatını kaybettiKüçükçekmece’de silahlı çatışma! 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti

Burun estetiği ölümle bitti! Hatice'nin babası: Devlete meydan okur gibi belge saklıyorlarBurun estetiği ölümle bitti! Hatice'nin babası: Devlete meydan okur gibi belge saklıyorlar

Hatay'da evlilik tuzağı! 45 yaş küçük kadınla evlenmek isteyen adam şoke olduHatay'da evlilik tuzağı! 45 yaş küçük kadınla evlenmek isteyen adam şoke oldu

Aydın'da cinayet! Tüfekle vurulan eski muhtar öldüAydın'da cinayet! Tüfekle vurulan eski muhtar öldü

Çiftçi'nin sanık doktor Ö.Ö. ile görüştüğü, Ö.Ö.'nün estetik işlemini kardeşi sanık K.Ö. adına kayıtlı estetisyenlik ve güzellik uzmanlığı kursunda gerçekleştirdiği belirtildi.

Olayda ifadesi alınan tanık M.S., sanık Ö.Ö.'nün kendisine de dolgu işlemi yaptığını, kurs yerini estetik operasyon yapmak için kullandığını belirtti.

AYNI SUÇTAN YARGILANDIĞI ORTAYA ÇIKTI 

İddianamede dosyaya iş yerinin bulunduğu binanın güvenlik kamerası ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerası kayıtları da girdi.

Görüntülerde ise Melike Çiftçi'nin iş yerine gelmesi, bir süre sonra ise fenalaşmasının ardından çalışanlar tarafından kucaklanarak dışarıya çıkarılıp bir otomobile bindirilmesi, bir süre sonra ise Ö.Ö.'nün kurs yerine dönmesi yer aldı.

Öte yandan sanık doktor Ö.Ö.'nün, İstanbul Beylikdüzü'nde 19 Eylül 2020'de Kübra Boyraz'ın kalça dolgusu operasyonunun ardından hayatını kaybetmesine ilişkin davada da yargılandığı öğrenildi.

Ö.Ö.'ye 14 Temmuz 2023'te "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 6 yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

SANIKLAR HAKKINDA İSTENEN CEZA 

Çiftçi'nin ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede sanık doktor Ö.Ö. ile kardeşi ve iş yeri sahibi K.Ö. hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9'ar yıla kadar hapis, diğer sanıklar E.B., B.E., B.B. ve N.E. hakkında ise Çiftçi'ye yapılan işlemden haberdar olmalarına rağmen bunu gizledikleri ve çelişkili beyanda bulundukları gerekçesiyle "suçluyu kayırma" suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame Karşıyaka 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER 

Tutuksuz sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Karşıyaka 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya K.Ö. dışında tüm sanıklar ile Çiftçi'nin kardeşleri ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada doktor Ö.Ö. avukat değişikliği yapacağı gerekçesiyle savunma yapmadı.

Söz verilen sanıklardan B.E., Çiftçi'ye herhangi bir işlemin yapılmadığını iddia ederek, "Olay günü Melike Hanım randevusuz bir şekilde geldi. İşlem yaptırmak istemiyordu, görüşmek istediğini söyleyip, Ö.Ö. ile görüşmek istedi. Biz kurs hakkında bilgi verdik. Sonra fenalaştı." dedi.

"MAKTULEYLE GÖRÜŞMEDİM"

Söz verilen sanık B.B. de üzerine atılı suçlamayı reddedip, "Ben maktuleyle görüşmedim. Fenalaştığını söylediler. Ayıltmaya çalıştık. Sonrasında ambulans aradık. Gelmeyince yoldan birini çevirdim ve özel bir hastanenin acil servisine götürdük. Kalçasında kalem izlerinin olduğunu söylediler ama olmadığını söyledim." ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz verilen sanıklardan N.E. de üzerine atılı suçlamaları reddetti. Sanık Ö.Ö. ve E.B., avukat tutanakları gerekçesiyle savunma için süre talep etti.

"OLAYDAN İKİ GÜN ÖNCE KALÇA DOLGUSU YAPTIRACAĞINI SÖYLEMİŞTİ"

Duruşmada dinlenilen Melike Çiftçi'nin ablası G.K., kardeşinin oraya kalça dolgusu için gittiğini belirtip, sanıkların doğruyu söylemediğini savundu.

G.K., "Kardeşim bana olaydan 2 gün önce sanık Ö.Ö.'ye kalça dolgusu yaptıracağını söylemişti. Ö.Ö.'yü ailecek tanıyoruz. Ablama da iki sene önce müdahalede bulunmuştur. Bu yüzden Melike de kendisini tanımaktadır." diyerek şikayetçi oldu.

Ailenin avukatı Ali Balcı da sanık Ö.Ö.'nün tutuklanmasını talep etti. Savunma ve beyanların ardından hakim, dosyadaki eksik hususların giderilmesine hükmedip duruşmayı 21 Ocak 2027'ye erteledi.

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL