CHP'den MHP'ye: Yılmaz'ı seçtirmeyin

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı ilişkin sözleriyle ilgili konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2015 14:53 GÜNCELLEME 01.07.2015 14:53 SİYASET
CHP'den MHP'ye: Yılmaz'ı seçtirmeyin

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turuna ilişkin sözleriyle ilgili, "Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararlarını gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır" dedi.

Gök, Meclis'te gazetecilerin Meclis Başkanı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bahçeli'nin sözlerinin AK Parti dışında seçenek arayan muhalefet partilerinin seçeneğini zor duruma soktuğunu savunan Gök, şunları kaydetti:

"MHP YÖNETİMİ BU KARARI GÖZDEN GEÇİRSİN"

"AKP'li bir adayın seçilmesinin de yolunu açacak bir tavırdır. Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararlarını gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır. Elbette halka verilen taahhütler çerçevesinde kamuoyu bundan sonra bu davranışı sorgulayacağı bir dönemi yaşayacaktır."

Oylamaya ilişkin partilerin grup kararı alamadığına, milletvekillerinin vicdanları ile karar vereceğine ancak siyasetin de bir gerçekliği olduğuna işaret eden Gök, "Bir genel başkanın telaffuz ettiği bu tablo neredeyse grup kararı olarak da yorumlanabilir. İç tüzüğe de aykırı bir tavırdır ama sayın MHP milletvekillerinin vicdanlarıyla ne yönde karar vereceğini bilmek mümkün değildir. Biz yine de aklıselim ve soğukkanlılıkla kararlarını vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.