Buldan ve Baluken'den provokasyon

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, HDP'li vekillerin polis ve jandarma tarafından hedef alındığını ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2015 13:58 GÜNCELLEME 14.09.2015 13:58 SİYASET
Buldan ve Baluken'den provokasyon

Baluken ve Buldan, son dönemde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Cizre'de bir hafta boyunca yaşananların, tüm engelleme ve örtme çabalarına rağmen Türkiye kamuoyundan gizlenemediği, AK Parti'nin en büyük korkusunun da hakikatin halklara ulaşması olduğu iddia edildi.

POLİS VE JANDARMAYI HEDEF GÖSTERDİLER

Bölgede yaşanan insan hakları ihlallerini ve hukuksuzlukları yerinde denetleyen ve raporlaştıran HDP'li milletvekillerinin polis ve jandarmanın hedefinde olduğu ve engellendikleri öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TERÖRÜ DEĞİL ASKERİ VE POLİSİ KINADILAR

"Polis ve jandarma kaynaklı bu engellemeleri ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sorumlularının derhal açığa alınmasını ve gerekli idari ve yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Tüm bunlar olurken, Meclis üyeleri darp edilirken ve saldırıya uğrayıp yaralanırken Meclis Başkanı'nın sessizliği de bir başka dikkat çekici konudur. Meclis Başkanı'nın bu sessizliği, hukuksuzluğu onaylamak anlamına geleceğinden onu zaman geçirmeden Başkanı olduğu Meclis'in üyelerinin karşılaştığı engellemeler ve uğradığı saldırılar karşısında net bir tavır almaya çağırıyoruz."