Yeneroğlu'ndan Alman vekile tokat gibi yanıt

AK Parti Milletvekili Yeneroğlu, Almanya’da katıldığı televizyon programında, PKK’nın Almanya tarafından nasıl kollandığını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2016 12:54 GÜNCELLEME 09.06.2016 15:05 SİYASET
Yeneroğlu'ndan Alman vekile tokat gibi yanıt

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya’da Anne Will’in moderatörlüğünde yayınlanan tartışma programında Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen’e verdiği yanıtta, Almanya’nın terör örgütü PKK’ya nasıl kol kanat gerdiğini oldukça çarpıcı örneklerle ortaya koydu.

Yeneroğlu, “PKK Almanya’da sadece kağıt üstünde yasak. PKK Almanya’yı finansman, güç ve militan toplama yeri olarak kullanıyor. Bunu Anayası Koruma Dairesi (Almanya İç İstihbarat Dairesi) raporlarında okuyabilirsiniz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Yeneroğlu,  Almanya’da bir televizyonda yayınlanan tartışma programında Almanya Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Duisburg Essen Üniversitesi'nden Siyaset Bilimci ve Türkiye Uzmanı Dr. Burak Çopur ve programında Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen’in katıldığı tartışma programında HDP’nin PKK ile ilgili ilişkisini ve Almanya’nın terör örgütünü nasıl desteklediğini dikkat çekici örneklerle anlattı. Star.com.tr