20 yıl önce Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını bildi!

1999 yılında Erdoğan'ı cezaevine uğurlayanlar arasında yer alan bir vatandaş uzatılan mikrofana söylediği sözlerle bugünlerin habercisi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2017 18:18 GÜNCELLEME 10.04.2017 19:38 SİYASET
20 yıl önce Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını bildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hapishaneye girmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba hitap etmiş, grup "Başbakan Tayyip" sloganları atarken, grup içerisindeki bir vatandaş ise "Mandela da 28 yıl cezaevinde yattı. Sonunda Cumhurbaşkanı oldu, Güney Afrika'da. Bu da sonunda öyle olacaktır inşallah" diyerek bugünlerin habercisi gibi konuşmuştu.

Bu görüntüler Kanal 7 ve Ülke TV'de yayınlanan 'Milletin Adamı Erdoğan' belgeselinde ortaya çıktı.


ÖZKÖK'ÜN HÜRRİYET'İ 'MUHTAR BİLE OLAMAZ MANŞETİ ATTI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1997 yılında Siirt'te okuduğu bir şiir yüzünden 4 ay hapis cezası almıştı. Başbakan Erdoğan, aldığı ceza üzerine yolculuğa çıkmadan önce kılınan kalabalık bir namazın ardından 4 aylık mahkumiyet cezasını çekmek üzere Pınarhisar Cezaevi'ne teslim olmuştu. 28 Şubat sürecinin en zorlu şartlarının yaşandığı o dönem, darbecilerin yarı resmi organı gibi davranan Ertuğrul Özkök yönetimindeki Hürriyet gazetesi de şu anda Cumhubraşkanı olan Erdoğan için, "Muhtar bile olamaz" manşetini atmıştı.


Erdoğan 4,5 yıl sürdürdüğü İstanbul Belediye Başkanlığını bırakarak 26 Mart 1999 günü Pınarhisar Cezaevine girdi ve 24 Temmuz 1999 günü ceza süresini tamamlayarak hapisten çıktı.

KAYNAK : Haber7