İstanbul 2 Nolu Baro'dan emekli amirallere sert tepki

İstanbul 2 Nolu Barosu, emekli amirallerin hadsiz bildirisine ilişkin, "Bildirinin altında boğularak batmaya mahkumlar" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 15:00 GÜNCELLEME 06.04.2021 15:11 SİYASET
İstanbul 2 Nolu Baro'dan emekli amirallere sert tepki

Emekli amirallerin, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek hükümeti hedef alan darbe imalı bir bildiri yayınlaması sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında imzacılardan 10 emekli asker gözaltına alındı, 4 amiral ise yaş durumları göz önüne alınarak ifadeye çağrıldı.

AMİRALLER BATTI

Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü bildiriyle ilgili bir açıklama da İstanbul 2 Nolu Barosu'ndan geldi. 104 emekli amiralin gece yarısı yayımladıkları talihsiz bildiri ile Türk ordusunun, devletin ve milletin nezdindeki itibarını sarsma teşebbüsünde bulunulduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"04.04.2021 saat 00:01’de uykusu kaçan 104 emekli Amiral, toplumun huzurunu kaçırmak için darbe çağrısı yapan sözde bildiriye imza atmışlardır. Gerek İstanbul Sözleşmesi’nin haklı feshi, gerekse Kanal İstanbul Projesi bahane edilerek, Montrö Boğazlar Sözleşmesi Polemiği yapılarak kendilerinde pervasız darbe tehdidi yapma hakkını görmüşlerdir. 104 Amiralin yaptığı tam bir hukuksuzluk olup, gerekli takibat Türk Ceza Kanunumuz kapsamında Adli Makamlarımız tarafından yapılmaktadır.

İşte açıklamanın tamamı:

Bu bildiri nezdinde tüm Darbe İstek, Çaba ve Teşebbüslerini ve bunların müsebbiplerini şiddetle ve esefle kınadığımızı belirtir, Adli makamlarca yapılacak adli ve idari soruşturmaların İstanbul 2 Nolu Barosu olarak takipçisi olacağımızı bildiririz. 104 Emekli Amiral bu gece yarısı bildirisinin altında boğularak batmaya mahkumdur."

SORU VE CEVAPLARLA AMİRAL BİLDİRİSİ