Tazminatlarla cami yaptıran vali!

Bu Vali, kendisi ile ilgili “Yalancı Vali” diye haber yapan bir gazeteye ve bir Milletvekiline açtı. Bunun karşılığında kazandığı tazminatlarla da cami yaptırdı. Peki, kim bu Vali?

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2008 15:30 GÜNCELLEME 10.05.2008 15:30 SİYASET
Tazminatlarla cami yaptıran vali!
M.Cankurt / KIRKLARELİ

Kırklareli ilinde Valilik görevine başladığı dönemde, kendisi ile ilgili olarak yerel bir gazetede yayınlanan “Yalancı Vali” başlıklı haber ile ilgili olarak 2 adet tazminat ve ceza davası açan Hüseyin Avni Coş, bu davalardan tazminat ile ilgili olanlarını kazandı. Vali Coş, bu tazminatlarla ‘Cami Yaptırdığını’ dile getirdi.

Vali Hüseyin Avni Coş, yaşananları şöyle açıklıyor; ”CHP eski milletvekili sayın M. Siyam Kesimoğlu, 3.300 YTL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. Rızaen ödemedikleri için de, maaşından kesilerek, bu para tahsil edildi. Haberin yayınlandığı Görünüm Gazetesi de, yine 3.700 YTL’lik bir cezaya çarptırıldı. Bu paranın tahsili için de avukatlar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Ceza davaları da sürüyor. Her iki tazminat ücretinden de beş kuruş almadım. Bu paraları tamamen, Roman vatandaşlarımızın yaptırmakta oldukları Sultan Reyhanî Camii İnşaatı’na bağışladım. Dolaylı olarak olsa da, böylece Sayın Kesimoğlu ile Görünüm Gazetesi, bu camii nin yapımında pay sahibi oluyorlar”

Haber 7