CHP'den Kılıçdaroğlu açıklaması! Pişkin 'S-400' savunması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MYK toplantısının ardından Kılıçdaroğlu'nun gündem olan S-400 açıklamalarıyla ilgili soruya cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2022 17:27 GÜNCELLEME 21.02.2022 17:32 SİYASET
CHP'den Kılıçdaroğlu açıklaması! Pişkin 'S-400' savunması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz basınına verdiği röportajda iktidara gelmeleri halinde S-400'leri geri vereceklerini belirtmişti.

MYK SONRASI S-400 SORUSUNA CEVAP

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP'li Salıcı, toplantı sonrasında açıklama yaptı. Salıcı, Kılıçdaroğlu'nun gündem olan S-400 çıkışıyla ilgili de soruya cevap verdi.

'S-400'LERİ DEPODA BEKLETİYORUZ'

Basın toplantısının ardından soruları da yanıtlayan Salıcı, Kılıçdaroğlu'nun S-400 savunma sistemiyle ilgili görüşlerine ilişkin, "Sayın genel başkan şunu ifade ediyor; Türkiye NATO'nun bir üyesi. NATO da bir savunma örgütü. Dolayısıyla NATO'ya üye olan Türkiye'nin kullanmış olduğu hava savunma sisteminin NATO ile uyumlu olması, NATO'ya entegre olması gerekir. AK Parti iktidarında biz S-400'leri satın aldık. S-400'leri satın aldığımız için de bazı diplomatik gerilimler yaşıyoruz. S-400'leri aldık ve onları kullanmadık. S-400'leri depoda bekletiyoruz. Onun için diyoruz ki biz; 'Türkiye dünyanın en büyük hurdalığına sahip.' Bir sürü para verilip alınan S-400'ler kullanılmadan bekliyor" diye konuştu.
 

Kılıçdaroğlu'ndan İngiliz basınına S-400 açıklaması


KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 muhalefet liderinin kendisini aday göstermesi halinde cumhurbaşkanı adayı olacağına dair açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Masadaki 6 liderden 5'i aday gösterirse; sayın genel başkan soruya oldukça açık bir yanıt vermiş. Bence onun üzerine söyleyecek bir şey yok'' ifadesini kullandı.