Çavuşoğlu, mevkidaşının yüzüne karşı söyledi: PKK'ya karşı tedbir alın!

Bakan Çavuşoğlu'ndan Belçikalı mevkidaşına, "Sizden de beklentimiz Belçika'da çok faal olan ve tüm Avrupa'daki terör faaliyetlerini yürüten PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız" çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2022 15:18 GÜNCELLEME 15.12.2022 16:11 SİYASET
Çavuşoğlu, mevkidaşının yüzüne karşı söyledi: PKK'ya karşı tedbir alın!

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Hadja Lahbib ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

"PKK'NIN AVRUPA'DAKİ FAALİYETLERİ BELÇİKA'DAN KOORDİNE EDİLİYOR"

İkili görüşmede terörle mücadelenin gündeme geldiğini aktaran Çavuşoğlu, "Müttefikimiz Belçika'da maalesef PKK, DHKP-C ve FETÖ bağlantılı oluşumlar var. Hatta PKK'nın tüm Avrupa'da illegal faaliyetlerini koordine eden kuruluş Belçika'dadır. Bu bilgileri de mevkidaşımla paylaştım" ifadelerini kullandı. 

"BELÇİKA MERKEZ OLARAK KULLANILIYOR"

"Terör örgütlerinin Belçika'yı merkez olarak kullanmasının engellenmesi gerekiyor" diyen Çavuşoğlu, terörle mücadelede dayanışma çağrısı yaptı.

"TEDBİR ALMANIZI BEKLİYORUZ"

Avrupa'da terör örgütü PKK'ya verilen desteğe dikkati çeken Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşına, "Sizden de beklentimiz Belçika'da çok faal olan ve tüm Avrupa'daki terör faaliyetlerini yürüten PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız" çağrısı yaptı. 

KAYNAK : AA, Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR