Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu iddiasına yalanlama

Karamalloğlu'nun Davutoğlu ve Babacan görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını zikrettiğini, CHP liderine de desteğini ifade ettiği haberleri üzerine Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2023 15:02 GÜNCELLEME 03.02.2023 15:03 SİYASET
Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu iddiasına yalanlama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, DEVA Partisi lideri Babacan ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nu ziyaretinde ilk kez Kılıçdaroğlu'nun adaylığını zikrettiği ve CHP lideriyle görüşmesinde de desteğini ifade ettiğine dair haberler medyada yer almıştı.

Saadet Partisi'nden iddiayla ilgili açıklama yapıldı. Partinin Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, görüşmelerin mahremiyet içinde devam ettiğini vurguladı, medyaya yansıyan haberlerin ise doğru olmadığını ifade etti. 

13 ŞUBAT 'BİLMECESİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından, Millet İttifakı'nın adayını 13 Şubat'ta duyurması bekleniyordu. Ancak İYİ Parti ve DEVA Partisi'nden yapılan değerlendirmeler, bu kanaati desteklemiyor. Babacan, gerekirse adaylık için bir tur daha müzakere yapılabileceğini ifade etti. 

İYİ Parti'den yapılan açıklamada ise, "13 Şubat tarihinden haberimiz yoktu" ifadesi dikkati çekti.

İYİ Parti adaylık için 13 Şubat tarihine sıcak bakmıyor: Oldubittiye getirilmemeli

Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu'ndan dikkati çeken çıkış: Olursa...

Babacan'dan adaylık çıkışı: Olmazsa dünyanın sonu değil, ikinci tur gerekebilir

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR