Bakan Şimşek'le sürpriz görüşme! Gündem asgari ücret ve emekli maaşı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ekonomi kurmayları ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın saat 10.00’da bir araya gelecek.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2024 12:20 GÜNCELLEME 23.06.2024 12:48 SİYASET
Bakan Şimşek'le sürpriz görüşme! Gündem asgari ücret ve emekli maaşı

Ankara’da yeni haftanın ilk günü, önemli bir görüşme var.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile saat 10.00’da bakanlıkta bir araya gelecek.

Heyette ayrıca CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı daha olacak. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir.

ELE ALINACAK KONULAR MASAYA YATIRILDI

CHP heyeti ziyaret öncesi, Şimşek ile görüşmede ele alınacak konuları masaya yatırdı.

Heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı.

CHP’li kurmaylar ayrıca acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı’na sunacak.

ANA GÜNDEM ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI

CHP’li Yalçın Karatepe, Temmuz’dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek.

Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP’li kurmaylar tarafından gündeme getirelecek.

Şimşek’in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınmıştı.

CHP’nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.

KAYNAK : NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR