İmamoğlu ve Özel'in yeni partisinin adı belli oldu

Özel, mutlak butlan kararı sonrası olası erken seçimler için ya yeni bir parti kuracak ya da seçime girme yeterliliği olan bir partinin adını değiştirecek. İmamoğlu'yla da görüşen Özel'in yeni partisinin adının "İstiklal" olacağı aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2026 07:51 GÜNCELLEME 05.06.2026 09:18 SİYASET
İmamoğlu ve Özel'in yeni partisinin adı belli oldu

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Yönetim Kurulu Salonu’nda gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelmişti.

Mutlak butlan kararı sonrası Genel Başkanlık görevini Kemal Kılıçdaroğlu'na devreden Özgür Özel, yeni bir partinin olduğunu ve olması gerektiğini söylemişti. Özel sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Biz bunu felaket senaryosu için düşündük. Şöyle söyleyeyim; mutlak butlan geldi, baskın seçim yapılıyor veya partinin 6 yıl kurultay yapmaması nedeniyle seçime girme yeterliliği kaybedilirse ve o zaman yeni partiniz yoksa büyük bir şok yaşarsınız. Hazırda bir şeyin olması lazım. O tamam, orada bir şey yok."

YENİ PARTİNİN ADI BELLİ OLDU İDDİASI

Konuyla ilgili Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Özgür Özel'in muhtemel kuracağı partinin adını açıklayan Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"...Özgür Özel, 21 Mart 2025'ten bu yana cezaevinde tutulan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul'un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüş alış verişinde bulunuyor.

Yeni bir parti kurulacaksa, bunun adı 'İstiklal Partisi' olacak. Bu isim dar bir çevrede telaffuz ediliyor. Kuşkusuz bu süreçte değişik isim önerileri de olacaktır. Seçime katılma yeterliliği olan az seçmenli partinin adının da değiştirilebileceği konuşuluyor."

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR