Erbakan, Kuveyt resepsiyonuna katıldı

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah el Duveyk, Kuveyt'in Milli Günü ve Kurtuluş Günü'nün yıldönümleri vesilesiyle Sheraton Otel'de bir resepsiyon verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2009 23:00 GÜNCELLEME 25.02.2009 23:00 SİYASET
Erbakan, Kuveyt resepsiyonuna katıldı

Resepsiyona aralarında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın da olduğu çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi el Duveyk tarafından otelin dışında karşılanan Erbakan, el Duveyk ve Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Recai Kutan'la sohbet etti. Sohbete bir süre sonra Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da katıldı.

Resepsiyona hükümeti temsilen katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'nin İran' la ABD arasında arabuluculuk yapma ihtimaliyle ilgili olarak, talep gelmesi durumunda böyle bir rol oynamaktan kaçınmayacaklarını dile getirdi.

Kuveyt, Irak işgalinden kurtulduğu 26 Şubat'ı Kurtuluş Günü olarak kutluyor. Saddam yönetimi altındaki Irak'ın ülkelerini işgali sırasında Türkiye'nin kendilerine verdiği desteği unutmadıklarını hatırlatan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah el Duveyk, iki ülke arasında artan ekonomik ilişkilere dikkat çekti.

cha