Erdoğan'dan Rusya ile vize kalkıyor müjdesi

Resimi temaslarda bulunmak üzere Rusya'da bulunan Başbakan Erdoğan iki ülke arasındaki vize uygulamasanın kaldırılması için belli bir aşama kaydedildiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2010 16:56 GÜNCELLEME 13.01.2010 16:56 SİYASET
Erdoğan'dan Rusya ile vize kalkıyor müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabineden beş bakanla birlikte Rusya'ya çıkarma yaptı. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Moskova'ya gelen Erdoğan, Rusya ve Türkiye'nin her alanda ilişkileri çeşitlendirerek geliştirmeye devam ettiğini, önümüzdeki beş yılda toplam ticaret hedeflerinin 100 milyar dolar olduğunu açıkladı. Putin ve Erdoğan'ın katılımı ile genişletilmiş heyetler arası toplantının ardından basının karşısına geçen iki lider ikili ilişkilerde gelinen son durumu değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Mayıs-Haziran ayında Türkiye'ye geleceğini ifade eden Erdoğan, "Ziyarette önemli bazı adımların atılması söz konusu olacak." dedi. Başbakan vizelerin kaldırılması yönündeki çalışmaların ziyaretin müjdeli yanı olduğunu, Medvedev'in Türkiye ziyaretinde de bunun karara bağlanabileceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'la onuncu kez bir araya geldiklerini hatırlatan Putin de, son derece yararlı ve muhtevalı bir görüşme yaptıklarını söyledi. Toplantının karşılıklı güven ve anlayış içinde geçtiğini ifade eden Rusya Başbakanı, "Çok yönlü işbirliğimizin geliştirilmesi konusunda önemli konuları gözden geçirdik." dedi.

Basın toplantısı öncesi nükleer enerjide işbirliğinin geliştirilmesi konusunda ve taze meyve ve sebze alımı konusunda iki anlaşma parafe edildi. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Türkiye adına parafe ettiği nükleer enerjide işbirliği anlaşmasını, Rusya adına da Başbakan Yardımcısı İgor Seçin imzaladı.

KAYNAK : CİHAN