Kurtulmuş'un Baykal'a koalisyon cevabı

Deniz Baykal'ın Ak Parti ile koalisyon yapmaktansa Saadet Partisi ile koalisyon kurmayı tercih ederim sözleri gündeme damgasını vurdu. Peki Saadet cephesi ne diyor? Genel Başkan Numan Kurtulmuş yanıtladı...

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2010 16:45 GÜNCELLEME 24.03.2010 16:45 SİYASET
Kurtulmuş'un Baykal'a koalisyon cevabı

Ersin Çelik'in haberi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Saadet Partisi ile koalisyon kurmaya hazırım" şeklindeki sözleri siyasetin yeni gündemi oldu.

Dün akşam TekeTek programında AK Parti'yş eleştiren ve "Koalisyon modeli üzerinden bir değerlendirme yapmamız yanlış. Biz tek başımıza gelmek istiyoruz, onun için çalışıyoruz. AKP ile koalisyon yapmaktansa SP ile koalisyon yapmayı tercih ederim. AKP büyük bir manevi iflas yaşamıştır." diyen Deniz Baykal'a, Saadet Partisi Genel Başkan Numan Kurtulmuş'tan "teşekkür" cevabı geldi.

"BAYKAL'A TEŞEKKÜR EDERİM"

Haber 7'ye açıklama yapan Kurtulmuş, "Sayın Baykal’ın şahsım, arkadaşlarım ve partim hakkındaki görüşleri için kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Saadet Partisi olarak karşılıklı anlaşma ve uzlaşıdan yana olduklarını belirten Kurtulmuş "Siyasal üslup ve anlayışımız, çatışma ve gerilimi değil, karşılıklı anlayış ve uzlaşmayı temel prensip olarak kabul etmektedir." dedi.

"ÖN YARGIMIZ YOK"

Hiç bir siyasi partiyle koalisyon kurma ya da kurmamak gibi bir ön yargılarının olmadığını belirten Saadet Lideri Kurtulmuş, Türkiye'nin önünü açacak, ülkeyi özgürlük yurdu haline getirecek, her türlü öneri, program ve çözüm arayışında olan bütün partilerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

"İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Kurtulmuş şunları söyledi: "Demokrasi; uzlaşma, paylaşma ve ortak çözüm üretme rejimidir. Bu çerçevede bizim hiçbir partiye karşı koalisyon kurma ya da kurmama noktasında ön yargımız yoktur. Böyle bir aritmetik ortaya çıkarsa kişisel görüşlerimiz değil programımız ve prensiplerimiz çerçevesinde değerlendiririz. Ancak önceliğimiz millettir. Milletimizle bir büyük ittifakı gerçekleştirmektir.  Bu nedenle milletimizin tercih ve öncelikleri, bizim tercih ve önceliklerimizdir. Saadet partisi olarak Türkiye’nin önünü açacak ülkemizi refah, adalet ve özgürlük yurdu haline getirecek her türlü öneri, program ve çözüm arayışında bütün partilerle ve herkesle işbirliği yapmaya hazırız."

KAYNAK : Haber 7