YouTube Shorts süre sınırı uzatıldı!

YouTube Shorts videolarının süresi 60 saniyeden 3 dakika çıkarıldı

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 08:55 GÜNCELLEME 16.10.2024 08:55 TEKNOLOJİ
YouTube Shorts süre sınırı uzatıldı!

YouTube, resmi blogu aracılığıyla yaptığı açıklamayla birlikte, Shorts videoların süresini 3 dakikaya çıkardıklarını açıkladı.

YouTube platformuna yedirilen Shorts özelliği ile ilgili beklenen gelişme en sonunda yaşandı. Geçtiğimiz dönemlerde maksimum 60 saniye ile sınırlı olan YouTube Shorts, yeni dönemde 180 saniyeye kadar çıkabilecek.

YOUTUBE SHORTS, TRENDİ YENİDEN BELİRLEMEYİ HEDEFLİYOR

Tüm dünyada Vine ile başlayan, Snapchat, Instagram ve TikTok ile devam eden kısa video trendi artık bir başka boyuta taşınmış durumda. Geçtiğimiz yıllarda bu akıma sessiz kalmayarak platformuna Shorts olarak entegre eden YouTube, kısa sürede farklı bir radikal karar alarak Shorts süresini 3 dakikaya çıkardı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR