ABD'de YouTube'a dava açtı: Zihin sağlığını bozuyor!

ABD'nin Arkansas eyaleti zihin sağlığı sorunlarını artırdığı iddiasıyla YouTube'a dava açtı

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 17:10 GÜNCELLEME 01.10.2024 17:10 EKONOMİ
ABD'de YouTube'a dava açtı: Zihin sağlığını bozuyor!
ABD'de YouTube'a dava açtı: Zihin sağlığını bozuyor!

ABD'nin Arkansas eyaleti, kasıtlı olarak ekonomik olarak oluşturulan ve güçler arasında beyin sağlığını aşındırdığı iddiasıyla YouTube ve platformun ana şirketinin Alphabet'e dava açtı.

Eyalet Başsavcılık Ofisi, YouTube'a eyalet mahkemesinde açılan davada platformun eyalette ticari uygulamalarını ve kamu dağıtım yasalarını ihlal etmekle suçladı.

Ofis dilekçesinde, platformun bağımlılığının yarattığı, eyaletin üyeleri için zihinsel sağlık ve diğer hizmetlere yönelik dolar harcamasının nedeni olduğunu iddia etti.

Dava dilekçesinde YouTube'un zararlı etkenleri çoğaltılmasına işaret edilerek , "Sonuç olarak, gençlerin zihinsel sağlık sorunları sosyal medyanın ve özellikle YouTube'un büyüklüğüyle uyumlu biçimde artırıldı."  ifadeleri.

Alphabet, davadaki iddiaları reddetti.

Arkansas eyaleti, geçen yıl da TikTok ve Facebook'un ana şirketi Meta'ya da çocukların güvenlikleri ve kullanıcıların özel verilerinin korunması konusunda hırsızlıkleri yanılttığını iddiasıyla benzer davalar açmıştı. Bu davalar eyalet mahkemesinde bekliyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR