Akılalmaz dolandırıcılık: Evini ve 17 yıllık birikimini kaptırdı

Adana Kozan'da Dilber Berkbasan'ı arayan dolandırıcılar 10 gün boyunca telefonla konuşarak kadının evini sattırdı ve 17 yıllık birikimiyle aldığı 480 gram altınını dolandırıp, 500 bin lira da kredi çektirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 14:48 GÜNCELLEME 22.05.2024 14:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Akılalmaz dolandırıcılık: Evini ve 17 yıllık birikimini kaptırdı
Akılalmaz dolandırıcılık: Evini ve 17 yıllık birikimini kaptırdı

Kozan'da yaşayan Dilber Berkbasan, 10 Mayıs gecesi telefonunun çaldığını belirterek, "Telefonu açtım karşıdaki kişi kendisinin komiser olduğunu söyledi. Adana'da bir kuyumcu soyulmuş ve bizim kimliklerimiz orada bulunmuş. Bu nedenle soygunda bizim şüpheli olduğumuzu söyledi. Soyguna yataklık suçundan arandığımızı söylediler. Bize yardımcı olacaklarını suçtan aklanmak için bizim onlara yardım etmemiz gerektiğini söylediler. Buradaki oğlum işsiz, Gaziantep'teki öğretmen oğlum ile tehdit ettiler ve oğlum işinden olacak diye korktum. Korkudan kimseye bir şey diyemedim ekmek almaya bile gidemedim. Bizi 10 gün boyunca aradılar. Günlerdir gözyaşları ile yaşadık. 10 gün boyunca telefonu hiç kapattırmadılar, sürekli 'birini yakaladık gözün aydın' dediler. 'Senin evini sivil polisler cihazla aramaya gelecek' dediler. '400 metre arsan var. Çocuğun mesleğinden sen canından olursun. Kimseye bir şey söyleme seni kurtaracağız' dediler" diye konuştu.

Dolandırıcıların, kendisini telefonu kapattırmadan 48 saat boyunca yönlendirdiğini anlatan Berkbasan, "Benim telefonu ve 120 gram bileziği poşete koyup oğlumla Adana'ya yollamamı istediler, oğluma da 'poşette devlet için önemli bilgiler var. Eviniz, telefonlarınız dinleniyor' dediler. Kızımın telefonundan da 10 gün boyunca kapatmadan sürekli bizi yönlendirdiler. 'Sizi kurtardık kurtarıyoruz. Tapuda ve kuyumcuda köstebeği yakalamak üzereyiz' dediler. Altınları ilçedeki nöbetçi kuyumcudan bozdurmamızı istediler. Toplamda 480 gram altın bozdurup parasını gönderdik. Ayrıca 500 bin lira kredi çekip verdik. Bu da yetmezmiş gibi 3 katlı evimi satıp parasını onlara verdim. Evimin değeri 5 milyon liraydı, 2 milyon 200 bin liraya satıp verdim" dedi.

"Dolandırıcılar evin askıda diyerek satıp parayı da aldı"

Evle ilgili tapuda sorun olduğunu, bu nedenle satması gerektiği söylenerek elinden alındığını ifade eden Berkbasan, "Dolandırıcılar eve emlakçı yollayıp evi kurtarmak için 2 milyon 250 bin TL'ye satıp ardından parayı kendileri aldı. Evsiz ve parasız kaldım. Evim kurtarılsın, paralarım bulunsun, onlar da adalet önünde hesap versin. Ben bunları 17 yıl portakal bahçesinde çalışarak aldım. Evsizlik çok kötü bir şey" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Telefonu 10 gün boyunca kapattırılmayan Berkbasan'ın kızı Ayşegül Berkbasan ise, "10 gün boyunca korku içinde yaşadık. Hangi kuyumcuya gidileceği telefondan belirtildi. Abimi emniyete çağırıp 300 metre kala başka bir yere yönlendirdi" dedi.
Öte yandan, dolandırıcıların yakalanması için polisin çalışma başlattığı öğrenildi.

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Abdullah 3 hafta önce Şikayet Et
    Yeter artık. Bu soyguncuların elinin kesilmesi lazım. Adalet mülkün temelidir. Adalet yoksa devlet de yok olur.
    Cevapla
  • ulucak 3 hafta önce Şikayet Et
    dava süresinde bezer başka suçlardan da sabıkaları olduğunu öğrendik polislerin şahitliğine rağmen 2 yıldan az bir cez verdiler tutuklu kaldıkları 3-5 ayı düşüp cezayı 10-15 bin lira gibi komik bir para cezasına çevirdiler bu adalet değil olmaz olsun böyle adalet
    Cevapla
  • ulucak 3 hafta önce Şikayet Et
    Aynısını anneme yaptılar.komşu kadını yardımı ile polis arandı.altınların olduğunu zannetikleri poşeti aldıklarında polis suç üstü yakaladı yakalananlar tutukluyken şebekenin diğer elemanları davadan vaz geçmemiz için devamlı tehdit etti-aracılar gönderdi .hatta birisinin eşi olduğunu söyleyen bir bayan çocukları için affetmemizi istedi.
    Cevapla
  • Mazotçi 3 hafta önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. Adalet kolluk mercileri öylesine oturmuş ki koltuklarına, zahmet edip kalkmak istemiyorlar. Aracımın aynasını kırıp kaçtılar, polise şikayete gittim, adam güvenlik kamerasından bak plakayı bize bildir diyor. :dd
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR