Sapanca Gölü kırmızı alarm veriyor!

Sakarya ve Kocaeli'de yaşayan milyonlarca kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü kıyıdan 17 metre geri çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 17:20 GÜNCELLEME 25.09.2024 18:11 ÜLKE'DE BUGÜN
Sapanca Gölü kırmızı alarm veriyor!
Sapanca Gölü kırmızı alarm veriyor!

Sakarya ile Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde yaşanan kayıp ile iskeleler susuz kalırken göl içerisindeki kayıklar ise tamamen karaya oturdu. Gölde su miktarı, ise kritik seviye sayılan 30,57 metre koduna gerileyerek adeta kırmızı alarm vermeye başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kuraklık, artan nüfus ve bilinçsiz kullanım nedeniyle göl havzasında yaşanan su kayıplarını fotoğrafladı. Tüm uyarılara rağmen yaz mevsimi boyunca yapılan bilinçsiz sulama, kaçak kullanım ve diğer faktörlerden dolayı yaşanan su kaybı sonrası göl havzası kıyıdan 17 metre geri çekildi.

Maksimum doluluk oranı 32,20 metre olan Sapanca Gölü'nün yüksekliği son yapılan ölçümlerde ise 30,57 metre olarak bildirildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan yağışlar göl üzerinde beklenen etkiyi maalesef göstermedi. Gölün ihtiyacı olan yağışların ise ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. Belirsizlikler ile birlikte su kaynağımız her geçen gün daha fazla su kaybediyor. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Fotoğraflar yaşanan sorunu gözler önüne seriyor. Su kaynakları sınırsız değil, tasarruflu kullanalım.” ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    ben sakaryadayım bu konuda halkı bilinçlendirmiyorllar şimdi haberim oldu. Belediye su tasarrufu çağrısı yapmalı kocaeli dahil.
    Cevapla
  • Vatan candır 2 saat önce Şikayet Et
    Eyy insanoğlu bu daha iyi günleriniz sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz, böyle devam edin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR