Karın ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki emekli Adnan Yıldıran, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle gittiği hastanede böbreğinde tümör tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 11:59 GÜNCELLEME 28.09.2024 12:17 ÜLKE'DE BUGÜN
Karın ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı!
Karın ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı!

Gündüzbey Mahallesi'nde ikamet eden Adnan Yıldıran, son dönemde yaşadığı şiddetli karın ağrısı ve idrar yapmada zorluk nedeniyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde böbreğinde nadir görülen bir tümör tespit edilen Yıldıran, kapalı yöntemle gerçekleştirilen böbrek kanseri ameliyatı sayesinde kısa sürede taburcu oldu.

Hastane Başhekim Yardımcısı ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ender Akdemir, "Bu ameliyat için eskiden hastalar il dışına yönlendiriliyordu ancak şu an hastanemizde yapılıyor. Dört günde hastamız sağlığına kavuştu, kendisini çok iyi hissediyor ve hastalığından kurtuldu." şeklinde konuştu. 

Akdemir, tümörün erken evrede tespit edilmesinin hastanın iyileşme sürecini hızlandırdığını belirtti.

Yıldıran, ameliyat öncesi yaşadığı zorlukları anlatarak, "Çok rahatsızdım, idrarımı bile yapamıyor, karın ağrısından kıvranıyordum. Doktorlarımdan Allah razı olsun. Beni hemen ameliyata aldılar şu an çok şükür iyiyim. Hayatımı doktorlarıma borçluyum. Bunu da ömür boyu unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Serdar Buğday ise laparoskopik yöntemin sağladığı avantajlara dikkat çekerek, deprem sonrası hastanede yapılan bu tür özellikli ameliyatların sayısının hızla arttığını belirtti.

Buğday, "Depremden önceki döneme göre iyi seviyelere ulaştık daha da iyi seviyelere ulaşmayı hedefliyoruz." dedi. 

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Battal Selçuk Çakmak ise operasyonun hastanın böbrek ve idrar torbası arasındaki kanalı komple almayı içerdiğini ifade ederek, bu tür ameliyatların hastaya konforlu bir iyileşme süreci sunduğunu vurguladı.

KAYNAK : AA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR