Sahte link tuzağına dikkat! 100 kişi 2 milyon lira dolandırıldı

Diyarbakır’da sahte linkle 100 kişiyi 2 milyon lira dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 9 zanlı tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 09:45 GÜNCELLEME 16.10.2024 10:18 ÜLKE'DE BUGÜN
Sahte link tuzağına dikkat! 100 kişi 2 milyon lira dolandırıldı
Sahte link tuzağına dikkat! 100 kişi 2 milyon lira dolandırıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri; dolandırıcıların çeşitli sitelere ikinci el mobilya ürünleri üzerinden ilan verdiklerini, anlaştıkları müşterilere sahte link gönderdiklerini, sahte sitelere yönlendirerek paraları hesaplarına aktardıklarını tespit etti.

ORJİNAL SİTELER KOPYALANDI

Edinilen bilgiye göre, şebeke güvenli siteleri kopyalayarak mağdurların güven ile para transfer etmelerini sağladı. 

Kamera kayıtlarını izleyen polisler, dolandırıcıların yüzlerini kapatarak ve kapüşon takarak para çektiklerini tespit etti. 

MAĞDURLARA "AVANGART" DENİLDİ

Ekipler, yaptıkları çalışmalarda organizasyonun şifrelerini çözerek dolandırıcıların kendi aralarında mağdurlara “Avangart” dediğini belirledi.

Operasyonda, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda materyale el konuldu. Yapılan araştırmada ekipler toplamda 100 mağdurun olduğunu, maddi kaybın ise tam 2 milyon olduğunu tespit edildi.

Olaya karıştığı tespit edilen 9 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • antilaik yobaz 1 saat önce Şikayet Et
    eeeee sonuç paralar nolacak 1 ay 2 ay yat çık nede olsa kış geldi otelden daha rahat olacaklar yemek ayaklarına gelecek sabah öğle akşam daha ne olsun birde 5 te kek çay molası oh ne ala memleket
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR