Fedakar anne evladı için kapı kapı dolaşıp ekmek satıyor!

Hatay'da yaşayan Münevver Özkoç, fırından 8 TL'ye satın aldığı ekmekleri konteyner kentte 10 TL'ye satarak elde ettiği geliri üniversitede okuyan evladının eğitim masraflarını karşılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 11:37 GÜNCELLEME 21.10.2024 11:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Fedakar anne evladı için kapı kapı dolaşıp ekmek satıyor!
Fedakar anne evladı için kapı kapı dolaşıp ekmek satıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesinde konteyner kentte yaşamaya başlayan 48 yaşındaki Münevver Özkoç, üniversitede okuyan evladının eğitimi için elektrikli motosikletiyle konteyner içinde ekmek satmaya başladı.

Fırından 8 TL’ye satın aldığı ekmekleri 10 TL’ye satarak 2 TL kar elde eden fedakar anne, çevresindekilerin taktirini alıyor. 

Ekmek sattığı hasta ve yaşlı vatandaşların duasını da alan Özkoç, komşularından destek görüyor. 

"HEM İNSANLARA HEM DE ÜNİVERSİTEDEKİ OĞLUMA YARDIM ETMEK AMAÇLI BAŞLADIM"

Yaşanan depremde kız kardeşi ve 2 yeğenini kaybettiğini dile getiren Özkoç, "Dört tane evladım var benim. Konteyner kentte ekmek satan kardeşimiz vardı. 'Ben öğleden sonra artık ekmek satmayacağım' dedi. 'Abi dedim sen ekmek satmayacaksın, burada mağdur olan insanlar ve yatalak olan var. Vasıtası olmayan var bunlar ne olacak' dedim. O komşuların yanına gittim, biz ne yapacağız bilmiyoruz dediler ve o zaman ekmek satmak aklıma geldi. Daha önce de ticaretle uğraştığım için ekmekleri ben satmaya karar verdim oğlum da üniversitede okuyor hem de ona destek olurum düşüncesiyle. Konteyner kentte ekmek satmaya, hem insanlara hem de üniversitedeki oğluma yardım etmek amaçlı başladım." şeklinde konuştu. 

"SADECE PARA DEĞİL DUALAR DAHA ÖNEMLİ BİZİM İÇİN"

Fırından 8 TL’ye satın aldığı ekmeği 10 TL’ye satarak 2 TL gelir elde ettiğini dile getiren Özkoç, "Çoğu hasta kişilerin evinin anahtarları var bende, yatalak oldukları için içeriye kadar giriyorum ve ekmeğini bırakıp çıkıyorum. Her seferinde dua alıyorum, sadece para değil dualar daha çok önemli bizim için artık. İşime de 4-5 aydan beri devam ediyorum." dedi. 

 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR