Fatma Şahin müjdeyi verdi: Bu yatırımla şehirdeki ulaşım rahatlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek 'Dülük Otoyol Tüneli'nin müjdesini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 12:01 GÜNCELLEME 23.10.2024 12:01 ÜLKE'DE BUGÜN
Fatma Şahin müjdeyi verdi: Bu yatırımla şehirdeki ulaşım rahatlayacak
Fatma Şahin müjdeyi verdi: Bu yatırımla şehirdeki ulaşım rahatlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi'nin trafiğini rahatlatmak ve kente giriş-çıkışları kolaylaştırmak amacıyla büyük bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyorlar. 

Organize Sanayi Bölgesi'nin yoğun trafiğini hafifletecek projeyi Başkan Şahin açıkladı. 

Proje hakkında konuşan Şahin, 7 bin 424 metre uzunluğundaki "Dülük Otoyol Tüneli" ile birlikte hem şehir içi ulaşımı rahatlatacağını hem de sanayi bölgesindeki ticari faaliyetlere önemli katkı sağlayacağını belirtti. 

"6 MİLYAR LİRA DEĞERİNDE" 

Dülük Otoyol Tüneli Projesi'ni, İpekyolu'na alternatif olarak düşündüklerini dile getiren Şahin, "Dülükbaba Ormanı ve Antik Kentinin altında açılacak. Tünellerde 4. Organize Sanayi Bölgesi'ne direkt bağlantı sağlayacak. Bu yapılırken hem yeşil hem de tarihi merkez korunacak. 6 milyar TL değerinde, 7 bin 414 metre uzunluğundaki tünel projesi İpekyolu'ndaki yoğunluğu azaltacak. Gazianteplilere hayırlı olsun." şeklinde konuştu. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR