Hesabında 23 milyon gören temizlik işçisi: Haram olduğu için iade ettim

İzmir’de yaşayan bir temizlik işçisi, mobil bankacılık uygulamasına girdiğinde hesabında 23 milyon liradan fazla para görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hesabına yanlışlıkla gelen 23 milyonu "haram para" diyerek iade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 14:42 GÜNCELLEME 26.10.2024 14:43 ÜLKE'DE BUGÜN
Hesabında 23 milyon gören temizlik işçisi: Haram olduğu için iade ettim
Hesabında 23 milyon gören temizlik işçisi: Haram olduğu için iade ettim

Menderes ilçesi Gölcükler Mahallesi'nde yaşayan 42 yaşındaki temizlik işçisi Özkan Aydik, 23 Ekim sabahı doğalgaz faturasını ödemek için mobil bankacılık uygulamasına girdiğinde hesabına 23 milyon 16 bin 393 lira yatırıldığını gördü.

TÜM PARAYI İADE ETTİ

Durumu bankanın müşteri hizmetlerine bildiren Aydik, bankaya giderek paranın tamamını iade etti. 

Çevresindekilerin aklını bulandırmasına engel olmak için hesabına yatan paradan kimseye söz etmediğini dile getiren Aydik, parayı bankaya iade ettikten sonra durumu ailesine ve komşusuna anlattı. 

Komşusu Karaca'nın tavsiyesi üzerine durumu kamuoyuna da açıklayan Aydik, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi.

"HARAM PARA OLDUĞU İÇİN BANKAYA İADE ETTİM"

Hesabındaki parayı görünce bankanın müşteri hizmetlerini arayarak paranın nereden geldiğini öğrenmek istediğini dile getiren,"Cevap alamayınca da hemen bankanın yolunu tuttum ve durumu izah ettim. Birkaç telefon görüşmesi yaptılar ve daha sonra ben gelen paranın tamamını, haram para olduğu için bankaya iade ettim." ifadelerini kullandı. 

"PARA NEREYE GİTTİ ONU ÖĞRENMEK İSTİYORUM"

Para iadesini gişeden yaptığını belirten Aydik, "Banka yetkililerinde Hkimse gelip 'Bu para nereden geldi' diye sormadı. Şüpheye girdim ve durumu komşuma izah ettim. Yani bu para nereden geldi, ben parayı iade ettim ama para nereye gitti onu öğrenmek istiyorum. Paranın geldiği ve gittiği yeri kural gereği söyleyemediklerini bildirdi bana banka yetkilileri. Tedirgin oldum ve buradan da şimdi polis merkezine gidip durumu bildireceğim." şeklinde konuştu. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • 54 milyon evro 6 saat önce Şikayet Et
    Bende kendı hesabıma girmeye calışdım 2 sefer denedım giremedim 3 sefer korkunç hesap cıkdı karsıma luuk petrol sırketın hesabı 54 milyon € hesapda geceydı polısı eve çağırdım şahit oldu sabah banka müdürünü işe gelmeden evınde aradım banka bana kımseye söyleme dedı çok kışı bana dedılerki neden aktarmadın yaban ekmek yerım ama hayata korkuyla yaşamak istemem helal olsun kardesım
    Cevapla
  • Ahmet 7 saat önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim harama tevessül etmediğin için seni takdir ediyorum.Ancak bankaya gitmeden önce emniyete bildirip,sonra bankaya gitseydin doğru olanı yapmış olurdun.Emniyet paranın nereden geldiği,kime ait olduğunu arştırırdı,ve birileri senin hesabını kullanarak hertürlü karanlık işlerin parasını senin üzerinden kullanacaktı.
    Cevapla
  • Kim Busik 7 saat önce Şikayet Et
    Neyse sanada he dedik
    Cevapla
  • Meryem 8 saat önce Şikayet Et
    Allah hak hukuk vicdan Kuran tanıyan bu değerlere sahip çıkan topluma güzel örnek olan her Müslümandan Allah binlerce kez razı olsun Kendimizi ebedi hayata hazırlamak zorundayız insan olarak
    Cevapla
  • misafir 8 saat önce Şikayet Et
    haram diye mi iade etmiş :D lafa bak çay demle mecbur iade edecektin zaten, yoksa sürünürdün mahkemelerde
    Cevapla
  • Ard. 7 saat önce Şikayet Et
    İnsanların para yüzünden birbirini gırtlakladigi zamanlardayiz. Örnek bir davranış sergilemiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR