Alman kadın "Halime" ismini alarak Müslüman oldu! Etkilendiği padişah dikkat çekti
Almanya'da yaşayan Stefanıe Breer, eşi İsa Karahan'ın (45) anlattığı İslam tarihi ve Sultan 2. Abdülhamid'e ilişkin bilgilerden etkilenerek Gaziantep'te "Halime" isimini Müslüman oldu.
Almanya'da yaşayan İsa Karahan, yıllar önce hayatını Alman vatandaşı Stefanıe Breer ile birleştirdi.
Eşiyle birlikte İslam dini ve tarihi üzerine sohbetler gerçekleştirdiklerini belirten Karahan, eşinin özellikle Sultan 2. Abdülhamid'in hayatı ve kişiliğinden etkilendiğini ifade etti.

"HALİME" İSMİNİ ALARAK MÜSLÜMAN OLDU
Tatil için geldiği Gaziantep'te İl Müftülüğü'nde gerçekleştirilen ihtida merasiminde İl Müftüsü Mustafa Soykök'ün katılımıyla Kelime-i Şehadet getiren Stefanıe Breer, Müslüman olarak Halime ismini aldı.
Kayseri'de cinayet! Üvey oğlu tarafından öldürüldü
Denizli'de baba dehşeti! Oğlunu öldürdü, gelinini yaraladı
Hatay'da uyku kaçırtan ceza! 7 şahini vuran avcıya 1 milyon 356 bin TL’lik ceza
Kırklareli'de 6 kişinin can verdiği bungalov faciasında karar değişmedi

EŞİYLE BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI
Eşinin İslamiyet'i kendi isteğiyle seçtiğini belirten Karahan, "Ben tarihle çok ilgileniyorum. Biz de Müslümanız elhamdülillah. Dinimizi tanıştırmaya çalışıyorum. Zorla bir şey olmadı. 15 seneden beri Sultan Abdülhamid'in kişiliği ve hayatıyla ilgileniyorum. Eşimle de ilgilerimi paylaşıyorum. O da bundan çok etkilendi. İslam'ın çok güzel bir din olduğunu gördü ve kendi kararıyla Müslüman oldu. Hristiyanlıktan 20 yıl önce çıkmıştı. Aslında uzun süredir herhangi bir dine mensup değildi." dedi.
Türkiye'ye geldiğinde kendisini her zaman farklı ve huzurlu hissettiğini belirten Halime, Müslüman ülkelerde de benzer bir duygu yaşadığını ifade etti.

-
Ümmet 6 saat önce Şikayet EtHerzlich willkommen Halime, Hoş geldin. ALLAH kabul etsin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
hasan 6 saat önce Şikayet EtHelal olsun isa kardeşim Cenab-ı Hak sana ve ailene iki cihan saadeti verir inşallah Cennet mekan Abdülhamid Hanın yüzü suyu hürmetineBeğen Toplam 2 beğeni
-
Siverek li 8 saat önce Şikayet EtAllah bütün doğru yolu insanlara nasip etsin inşallah hak olan İslam dininiBeğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 11 saat önce Şikayet Etbüyüksün kardeş !! tebrik ediyorum helal sana !!Beğen Toplam 2 beğeni
-
Neoturk 17 saat önce Şikayet EtEn azindan yanindaki Adamdan daha olgun görünüyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Aaaaa 4 saat önce Şikayet EtAdam; tavrıyla ve muhabbetiyle kadını İslam’a ısındırmiş... Hidayete ermesine vesile olmuş.. Sen kaç kişiye İslam’ı anlattın.Beğen
-
Mutlu 7 saat önce Şikayet EtBu haberden bunumu çıkarıyorsun?Beğen Toplam 2 beğeni