Mikropların evde en çok gizlendiği yerler

Araştırmalara göre en fazla bakteriler evlerin içinde bulunuyor.Evin gizli kalan yerlerinde biriken mikroplar bir çok hastalığa yol açıyor.Sizler için evinizin tahmin edemeyeceğiniz yerlerinde biriken mikrop yuvalarını araştırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2018 08:12 GÜNCELLEME 03.09.2018 08:13 Yaşam
Mikropların evde en çok gizlendiği yerler

Yapılan araştırmalara göre evlerin içinde 300'den fazla bakteri bulunuyor. Temizlik yapıldığı halde biriken toz hastalıklara davetiye çıkarıyor. Evde yapılan temizliğe rağmen mikroplar her bulunuyor. Mikroplardan kurtulmak, hastalıklara yakalanmak istemiyorsanız en azından haftada bir defa detaylı temizlik yaparak mikroplardan kurtulabilirsiniz.

İŞTE MİKROPLARIN GİZLENDİĞİ YERLER

- Mutfakların en çok kullanılan alanlar olduğu için mikropların en fazla olduğu yerlerdir. Yemek artıkları, Mutfak süngerleri ve mutfak lavaboları en çok bakteri üreten yerlerin başında geliyor. Bulaşık süngerini her gün değiştiremiyorsanız her gün çamaşır suyunda bekletin. Mutfak lavabosunda bulunan yemek artıkları birçok bakteriyi bulunduruyor. Tamamen mikrop yuvası olan lavabolar birçok hastalığa beraberinde getiriyor. Bakterilerinin oluşumunu engellemek için mutlaka her gün deterjanla temizlemek gerekiyor.

- Diş fırçaları bakterilerin en çok üremeyi sevdiği yerlerden biridir. Islak bırakılan diş fırçaları binlerce mikrop barındır. Uzmanlar diş fırçasını 3 ayda bir değiştirilmesini gerektiğini söylüyor. Havlular da böyle o yüzden her gün değiştirilmesi gerekir.

- Elektronik cihazları da mikropların en çok biriktiği yerlerden biridir. Bu cihazlarla bütün gün iç içeyiz. Tabletler, akıllı telefonlar, bilgisayarlar özellikle televizyon kumandaları. Bunları kullanırken ellerinizin temiz olmasına özen gösterin. Eve gelir gelmez ellerinizi yıkayıp cihazları da temiz bir bezle temizlemeniz gerekir.

- Evcil hayvanlara yemek ve su verilen kaplarında hijyenine dikkat etmek gerekir. Haftada en az iki defa deterjanlı suyla temizlenmesi gerekiyor. Özellikle peluş oyuncaklar sürekli çocukların elinde olduğu için devamlı yıkanması gerekiyor. Peluş oldukları için çok toz toplayabiliyor.

- Kapı kolu, koltuk ve prizler, ellerimizin en çok dokunduğu alanlardır. Ellerimizin dokunduğu her yere de bu mikroplar taşındığı için günde en az iki kez temiz bir bezle kapı kollarını, prizleri silerek oluşacak bakterileri yok edebilirsiniz.

- Makyaj malzemelerini koyulan çantalar tam bir mikrop yuvası. Her yere taşınan bu çantaları da olur olmaz her yere koyarız. Mikrop yuvasına dönüşen bu çantaları sabunlu suyla temizlemek gerekiyor.

- Kışın devamlı olarak kullandığımız bere, atkı ve şapkalar temizlenmesi zor oldukları için zamanla mikrop yuvasına dönerler. Bu aksesuarların sürekli bir şeylere temas etiğinden dolayı yıkaması gerekiyor.