Etkili iletişim için iyi konuşmacı olmak yeterli değil

Katıldığı Etkili İletişim Becerileri programında Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı, insan hayatının temelinde büyük bir öneme sahip olan yüz yüze iletişimde dinlemenin önemini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 14:34 GÜNCELLEME 01.05.2024 14:34 YAŞAM
Etkili iletişim için iyi konuşmacı olmak yeterli değil

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı,  Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Eğitim Fakültesi iş birliğinde düzenlenen “Kariyerimi Planlıyorum” eğitim serisinin üçüncüsü olan “Etkili İletişim Teknikleri” başlıklı programa çevirim içi katıldı. En basit diyaloğun bile ikna etme ile ilişkisi olduğuna değinen Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı, yüz yüze iletişimde başarı elde edilmesi için iyi konuşmacı olmanın yanında iyi bir dinleyici olmanın ve bu durumu karşı tarafa gösterebilmenin önemli olduğuna değindi.

Etkili İletişim Teknikleri programında konuşma yapan Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı, insanların günlük hayatlarının büyük çoğunluğunda çevreleri ile iletişim kurduklarını, ancak gerçekleşen iletişimin bir kısmının karşı tarafta etkili olmadığını dile getirerek, katılımcılara etkili iletişim kurmak için gerekli olan unsurlar hakkında detaylı bilgiler aktardı.

ETKİLİ İLETİŞİMDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Etkili iletişimden bahseden Yazıcı, temelde dinlemek eylemi olduğunun altını çizerek özellikle yüz yüze iletişimde başarılı olmanın en temel unsurlarından birisinin, iyi konuşmacı olmanın yanı sıra, iyi bir dinleyici olmak ve bunu karşı tarafa gösterebilmek olduğunu aktardı.

Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı, iyi dinleyici olmak için beden dili, göz teması ve vücut dili kullanımının iletişimdeki önemine dikkat çekerek, etkili iletişim kurmada uygulanabilecek yöntemler ve etkili iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti. Günlük hayatta karşılaşılan sorunlardan örnek veren Yazıcı, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak sözlerini tamamladı.

KAYNAK : İHA