Polonya’dan geldi, Denizli’de öldü! 73 yaşındaki kadının acı sonu

Polonya’dan Denizli’ye turist olarak gelen 73 yaşındaki Maria Jolanta Latacz, dere yatağında ölü olarak bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 16:23 GÜNCELLEME 09.05.2024 16:43 YAŞAM
Polonya’dan geldi, Denizli’de öldü! 73 yaşındaki kadının acı sonu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti'ni görmek için yabancı bir kafileyle birlikte Denizli’ye gelen 73 yaşındaki Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz, dün öğle saatlerinde kayboldu.

Ören yerindeki Kleopatra Antik Havuzu'nda yüzdükten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Latacz, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birlikleri ile Pamukkale güvenlik ekibinin yaptığı çalışmalarına rağmen bulamadı.

Jandarma ekiplerinin yaptığı detaylı kamera incelemesinde en son Hierapolis Antik Kenti'ndeki antik tiyatro çevresinde görülen yaşlı turistin bulunması için İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından sabah saatlerinde yeniden çalışma başlatıldı.

75 METRE YUVARLANMIŞ

Havadan dronların da destek verdiği çalışmalar esnasında, saat 11.00 sıralarında Maria Jolanta Latacz’ın cansız bedenine Pamukkale ören yeri güney kapısına yakın bir konumda bulunan Domuzçukuru mevkiindeki dere yatağında ulaşıldı.

Araçla ulaşımın olmadığı yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlanan turistin cenazesi, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yola çıkartıldı.

Tabuta konarak dik yamaçtan elle taşınan cenazenin taşınmasına, olayı haber yapmak için bölgede bulunan gazeteciler de destek verdi.

Maria Jolanta Latacz’ın cenazesinin, Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp morgundaki otopsi işlemlerinin ardından teslim edileceği öğrenildi.

Pamukkale gezisinde hayatını kaybeden Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz’ın gezinin sonu için belirlenen buluşma noktasını bulamadığı, çıkış kapısına ulaşmaya çalışırken yolu kaybederek uçuruma yuvarlanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği, Pamukkale gezisi sırasında kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan Polonyalı turistin ölümüyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlimiz Pamukkale ilçesinde bulunan Hierapolis Örenyerine 08 Mayıs 2024 Çarşamba günü Antalya ilinden gezi amaçlı ziyarete gelen turist kafilesindeki 73 yaşındaki Polonya uyruklu M.J.L.’nin kaybolduğu ihbarı alınmıştır. İhbar üzerine Jandarma Asayiş Timi, JASAT, Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, AFAD ekipleri ve Pamukkale güvenlik görevlileri tarafından başlatılan detaylı arama çalışmaları neticesinde ilk belirlemelere göre yüksekten düşme neticesinde hayatını kaybettiği değerlendirilen M.J.L.’nin 9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11.00 sıralarında cansız bedenine ulaşılmıştır. Olayla ilgili geniş kapsamlı adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

 

 

KAYNAK : İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR