Kıyafetten çilek lekesi nasıl çıkar? İnatçı meyve lekelerini anında çıkarın

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmak için kıyafetin kumaşına bağlı olarak en başta; tuz, sirke, limon suyu gibi birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 09:23 GÜNCELLEME 24.05.2024 09:23 YAŞAM
Kıyafetten çilek lekesi nasıl çıkar? İnatçı meyve lekelerini anında çıkarın

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmak, çilek sezonunun açılmasıyla birlikte oldukça merak edilen ve internet üzerinde aratılan problemlerden biri haline geldi. Baharın gelişini müjdeleyen ve neredeyse 7’den 70’e herkesin severek tükettiği çilek, pazar tezgahlarında yerini aldı. Mis gibi kokusu ve tadı ile yerken kendimizi kaybetmemize sebep olan çileği farkında olmadan üzerimize düşürerek ya da suyunun akması sebebiyle kıyafetlerimizin lekelenmesine sebep olabiliriz.

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmak kolay bir işlem değildir. Çileğin kıpkırmızı canlı rengi, onun yoğun renk pigmentlerine sahip olduğunu gösterir ve kıyafet üzerine temas ettiğinde anında rengini verir. Kıyafetlerinizin çilek lekesi olmaması için çileği yerken sürekli kontrol halinde mi olacaksınız yoksa kıyafetten çilek lekesi çıkarmanın en basit ve güvenilir yollarını öğrenerek dilediğiniz gibi keyfini çıkara çıkara bu meyveyi yiyecek misiniz? Karar sizin.

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmanın en basit ve güvenilir yollarını öğrenmek isteyenler için hazırladığımız bu içerik, sizi büyük bir dertten ve kıyafetlerinizi çilek lekelerinden kurtarmak için imdadınıza yetişecek.

Çıkmayan leke kalmasın! Leke çıkarmanın en temel 4 altın kuralı nedir?

Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...

KIYAFETTEN ÇİLEK LEKESİ ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmanın ana kuralı lekenin üzerine ıslak mendil değdirmemektir. Islak mendil her ne kadar başta yüzeyi az da olsa temizliyor gibi görünse de aslında lekeyi kumaşa daha sıkı sabitlemekten başka bir iş yaramıyor.

Islak mendille kıyafetten çilek lekesi çıkarmanın yerine leke üzerindeki fazla nemi gidermek için temiz ve kuru bir bez kullanabilirsiniz. Daha sonra kumaşın türüne ve rengine göre aşağıdaki yöntemlerden bir tanesini deneyerek kıyafetten çilek lekesi çıkarma işlemine başlayabilirsiniz.

  • Kıyafetten Çilek Lekesi Çıkarmak İçin Gliserin Kullanın

Renkli kıyafetten çilek lekesi çıkarmak için çilek lekesi olan bölgeye 40 gram gliserin dökün ve iki saat kadar bekletin. Ardından kıyafeti ılık su ile yıkayarak açık havada kurumaya bırakın.

  • Kıyafetten Çilek Lekesi Çıkarmak İçin Tuz Kullanın

Hassas kumaşlı kıyafetten çilek lekesi çıkarmak için su ve tuz kullanarak bir macun hazırlayın. Hazırladığınız bu macunu lekeli yüzeye sürerek bir süre bekletin. Ardından kıyafetteki tuz kalıntılarını arındırmak için kıyafeti sabunlu su ile yıkayın ve lekenin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Eğer leke çıkmadıysa aynı işlemi tekrar edin ve leke çıktıktan sonra kıyafeti açık havada kurumaya bırakın.

  • Kıyafetten Çilek Lekesi Çıkarmak İçin Sirke ve Soda Kullanın

Sirke ve karbonattan oluşan sıvı bir bulamaç hazırlayın. Kıyafetten çilek lekesi çıkarmak için bu karışımı lekenin üzerine uygulayın. Yarım saat bekletin ve soğuk su ile karışımı çıkararak lekeyi kontrol edin.

  • Kıyafetten Çilek Lekesi Çıkarmak İçin Limon Suyu Kullanın

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmak için bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Güzele karıştırın ve kıyafetin lekeli yerini bu suyun içerisine batırın. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve leke çıkmazsa işlemi tekrarlayın.

  • Kıyafetten Çilek Lekesi Çıkarmak İçin Hidrojen Peroksit Kullanın

Kıyafetten çilek lekesi çıkarmak için 100 ml su içerisine bir çay kaşığı hidrojen peroksit ekleyin ve lekeli alanı bu suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletip akan suyun altında iyice durulayın. Hidrojen peroksidin kıyafetin kumaşına zarar vermemesi için uzun süre bekletmemeye özen gösterin.

Evet, kıyafetten çilek lekesi çıkarmanın yöntemlerini artık biliyorsunuz. Peki, sirke ile asla temizlememeniz gereken şeyleri ve hatta sararmış plastiklerin nasıl beyazlatılacağını biliyor musunuz?