Ayine katılan köpek tartışma yarattı

Kanada'nın Toronto kentindeki Anglikan Kilisesinde düzenlenen ayinin beklenmedik misafiri tartışma yarattı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2010 13:40 GÜNCELLEME 27.07.2010 13:40 YAŞAM
Ayine katılan köpek tartışma yarattı

İtalyan Adnkronos haber ajansında çıkan habere göre, Alsas çoban köpeği Trapper'la ilk kez gittiği kilisede kutsal bir ayin düzenleyen rahibin, Hristiyanlıkta Hz. İsa'nın bedenini temsil eden kutsal ekmekten köpeğine de bir parça verdiğini belirten Donald Keith, "Bunun, bana 'Hoş geldin' demenin güzel bir yolu olduğunu düşünmüştüm. Bana kabul edilebilir gelmişti" diye konuştu.

Ancak duruma şahit olan yaşlı bir kadının, rahibi Anglikan Kilisesinin başkanına şikayet etmesi üzerine duyulan olay, ülkede tartışmaya yol açtı.

Kilise cemaatinin yüzde 99'unun Trapper'ı sevdiğini ve çocukların onunla oynamaktan zevk aldığını belirten Keith, protestoların ise anlamsız olduğunu söyledi. Piskopos da aynı görüşte olacak ki, yüzlerce protesto mektubu alan rahibe herhangi bir uyarı yapılmadı.

KAYNAK : AA