Ihlamur nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Kış aylarında hava değişimine bağlı grip ve soğuk algınlığı yaşadığımız bu günlerde ihtiyacımız olan bir bardak sıcak ıhlamur hastalıklarımıza şifa olacaktır. Yüzyıllardır hastalıklara çare olan ıhlamuru kendi ellerinizle yapmak sağladığı olumlu etkileri arttıracaktır. Peki ıhlamur nasıl yapılır? Evde ıhlamur nasıl demlenir? Öğrenmek için hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.
ABONE OLIhlamur, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen Temmuz ve Ağustos aylarında toplanarak güneşte kurutulan bir bitkidir. Mis gibi kokusuyla kendine hayran bırakan ıhlamur, ebegümecigiller familyasından gelmektedir. Halk arasında yüzyıllardır çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur, Tilia olarak bilinen ıhlamur ağacından (lime tree) elde edilir. Ateş düşürmeden öksürüğe, damar sertliğinden kas spazmlarına kadar uzanan faydaları sayesinde uzman doktorların önerdiği ıhlamur doğru bir şekilde kaynatıldığında daha da faydalı olacaktır.
DOĞRU IHLAMUR NASIL YAPILIR?
- Temiz kaynayan su dolu demliğe çok fazla olmayacak şekilde ıhlamuru koyuyoruz.
- Kısık ateşte kaynayan ıhlamurun yapraklarını ayrı temiz bir kaba almayı sakın unutmayın!
- Başka kaba aldığımız ve ilk kaynamış sudan çıkarılan ıhlamurun üzerine sıcak su döküp kendi kendine demlenmeye bırakılmalıdır.
Yani ilk önce ıhlamur demlikte kaynayarak içerisinde bulunan pisliği atmış oluyor daha sonrasında başka bir kaba aldığımızda demlenmiş oluyor.
Bu yöntem ile yapılan ıhlamur tam bir şifa deposu, afiyet olsun....
IHLAMURUN SAĞLIĞA OLAN FAYDALARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...
IHLAMUR KAÇ KEZ KAYNATILIR?
Mide hastalığından öksürüğe kadar bir çok hastalığa şifa kaynağı olan ıhlamur, fazla kaynatılır ya da gereğinden fazla su eklenerek yapılırsa beklediğimiz şifayı yeteri kadar karşılamayabilir. Bu yüzden ıhlamuru su dolu demliğe koyup, kaynamasını beklemek uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.
- Ihlamuru kaynayana kadar ocakta beklemek ıhlamurun içerisindeki şifalı özleri ve bol vitamini yok etmek demektir.