Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ile daha önce de toplantılar yaptıklarını belirterek, "Buralarda, sahalardan bilgilerle YASED'in ortaya koyduğu konular çerçevesinde yatırım ortamını iyileştirmek anlamında birçok konuyu çözdük." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2018 16:31 GÜNCELLEME 16.01.2018 16:31 EKONOMİ
Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı
Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı

Ekonomi Bakanlığı ve YASED tarafından düzenlenen Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı, Sheraton Otel'de yapıldı.

Bakan Ağbal, buradaki konuşmasında, yaptıkları hazırlıklar çerçevesinde toplantıdan büyük yararlar çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

Ağbal, daha önce de YASED ile müteakip defalar toplantılar yaptıklarını dile getirerek, "Buralarda, sahalardan bilgilerle YASED'in ortaya koyduğu konular çerçevesinde yatırım ortamını iyileştirmek anlamında birçok konuyu çözdük." ifadesini kullandı.

YASED Başkanı Ahmet Erdem de geçen yıl küresel ekonomide yaşanan gelişmelerin olumlu beklentileri haklı çıkardığını belirterek, sadece gelişmiş ülkelerde değil, gelişmekte olan ülkelerde de ekonomilerin genelde olumlu seyrettiğini bildirdi.

Erdem, toparlanma sürecinin Türkiye'yi de olumlu etkilediğini, hükümetin yaptığı reformların da büyümeye önemli katkısının bulunduğunu vurguladı. Erdem, şöyle devam etti:

"Makro ekonomik istikrarın sürdürülmesi gibi önem taşıyan hedefler bulunmasından dolayı memnunuz. Makro ekonomik istikrarın sürdürülmesi, beşeri sermaye ve iş gücü kalitesinin artırılması, yüksek katma değerli üretimin yaygınlaştırılması, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi bizim için de önem taşıyan konuların ortak hedefimizde olması büyük memnuniyet yaratmaktadır."

Erdem, iş ve yatırım ortamının öngörülebilir olması, Türkiye'nin küresel rekabet gücünün artması ve böylece sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasının en büyük ortak önceliklerinden olduğunu belirterek, "Avrupa Birliği sürecinin devamı ve Gümrük Birliği'nin modernizasyonu, ülkemizin bölgesel merkez haline getirilebilmesi, yeni ve büyük yatırımların çekilmesinde büyük önem arz etmektedir. İthal ikameden ziyade küresel pazarları, ihracatı hedefleyen yerelleştirme politikalarının hayata geçirilmesi, rekabetçi üretim kapasitelerinin oluşturulması ve ithalatta korunma önlemlerinin ihracat ve yatırımlar üzerindeki etkileri gibi alt başlıklar da önemlidir." dedi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesinin süreklilik arz ettiğine dikkati çeken Erdem, yapısal reformların kesintisiz devam etmesinin ve iş yapma şartlarının iyileştirilmesinin uluslararası rekabette Türkiye'nin bir adım öne geçmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Erdem, "15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrası zorunlu ve haklı olarak yürürlüğe giren olağanüstü hal uygulamasına duyulan ihtiyacın da önümüzdeki dönemde sona ermesi Türkiye'ye yeni girecek yatırımcıların bu konuda duyabilecekleri endişelerin ortadan kalkmasına fayda sağlayacak." ifadesini kullandı.

- "Yetkilendirilmiş yükümlü sistemini KOBİ'lere açıyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci de geçen seneden bu yana doğru teşhis, tedbir ve teşviklerle ekonomik performansın rekor seviyelere çıktığını belirterek, Bakanlık olarak yatırımcıların önünü açmak için mevzuat değişiklikleriyle işe başlama süreçlerini kolaylaştırdıklarını ve işlem maliyetlerini azalttıklarını dile getirdi.

Çiftci, güvenilir ticaret erbabının gümrük süreçlerinin kolaylaştırılıp hızlandırılmasında "yetkilendirilmiş yükümlü" uygulamasının büyük payı olduğuna işaret ederek, bu sistemi KOBİ'lere de açacaklarını bildirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR