"Güvenli İnternet Günü 2018"

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, internet kullanımının yoğunlaşmasıyla yaşanan dijitalleşmenin, internetin daha güvenli bir yer olma zorunluluğunu da beraberinde getirdiğini belirterek, "BTK olarak daha güvenli bir internet için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2018 11:58 GÜNCELLEME 06.02.2018 11:58 EKONOMİ
"Güvenli İnternet Günü 2018"
"Güvenli İnternet Günü 2018"

Sayan, BTK'da gerçekleştirilen "Güvenli İnternet Günü 2018" etkinliğindeki konuşmasına, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlere rahmet ve gazilere acil şifalar dileyerek başladı.

Çocukları ve gençleri internetteki zararlı ve yasa dışı faaliyetlerden korumak ve tüm vatandaşları bu mecranın fırsatlarından daha iyi yararlandırmak için tüm dünyada çalışmalar yapıldığına işaret eden Sayan, Türkiye'de de bilinçlendirme faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi.

Sayan, Türkiye'nin, yaklaşık 130 ülkeyle "Daha iyi bir internet seninle başlayacak: Değerlerine sahip çık!" temasıyla Güvenli İnternet Günü'nü kutladığını vurgulayarak, "İnternet kullanımının yoğunlaşmasıyla yaşanan dijitalleşme, internetin daha güvenli bir yer olma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. BTK olarak daha güvenli bir internet için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz." diye konuştu.

İnternet kullanıcılarına 2011 yılında sunulan ücretsiz güvenli internet hizmetini 6 milyona yakın kullanıcının tercih ettiğine dikkati çeken Sayan, son 3 ayda internetin bilinçli ve güvenli kullanımı için 7 bin 500 öğrenci, eğitimci ve aileye ulaşarak eğitimler verdiklerini dile getirdi.

Sayan, Güvenli İnternet Tırı Projesi'ni tamamladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu projeyle teknolojiye ulaşma fırsatı kısıtlı çocuk ve gençlerimizin teknoloji deneyimleri yaşayacakları bir platform yaratmak, teknolojinin fırsatlarını özellikle bundan uzak çocuk ve gençlere göstermek, internet ve teknolojiyle iç içe olan çocuklara da internetin bilinçli ve güvenli kullanımına ilişkin farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır."

- "Siber Zorba Olma! #farkına var" hareketi başlatıldı

Bilinçlendirme konusunda sektörle yakın iş birliğine devam ettiklerini vurgulayan Sayan, Samsung Elektronik Türkiye ile siber zorbalığa karşı "Siber Zorba Olma! #farkına var" hareketini başlattıklarını anımsattı.

Sayan, uluslararası kuruluşların ve ülkelerin internet düzenlemelerinde çocukların korunmasının çok özel ve önemli bir yeri bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çocukların ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dahilinde güvenle kullanmalarını desteklemek ve internetin yasa dışı, zararlı içeriklerinden korunmasını sağlamak amacıyla oluşturulan programlar dahilinde sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları, kanun uygulayıcı kurumlar ve işletmeler daha iyi bir çevrim içi ortam oluşturmak için çalışmalara başlamıştır. Bu yılki etkinlikler kurumumuz ve ülkemiz açısından daha da farklı bir anlam taşımaktadır. Dünyada ve ülkemizde bu sene 'Daha İyi Bir İnternet Seninle Başlayacak: Değerlerine Sahip Çık' temasıyla kutlanan etkinlikler çerçevesinde öğrencilere yönelik bir kutu oyunu yarışmasını gerçekleştirdik."

Konuşmalarının ardından, kutu oyunu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR