Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı andı

Pursaklar Belediyesi tarafından Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Yaşam Merkezinde, Hz. Mevlana’nın vefatının 750.yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2023 15:46 GÜNCELLEME 11.12.2023 15:46 ÜLKE'DE BUGÜN
Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı andı
Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı andı

Şeb-i Arus’un yıldönümünde 50 yaş üstü erkekleri, bir hafta boyunca Konya’ya yolcu eden Pursaklar Belediyesi, Mevlana’nın vuslata erişini simgeleyen Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Pursaklar Yaşam Merkezinde bir dizi anma programı düzenledi.

Hz. Mevlana’nın 750.Vuslat Yıldönümü nedeniyle Yaşam Merkezinde hazırlanan etkinliklerde, ney dinletisi ve semazen gösterileri ile vatandaşlara huzur dolu dakikalar yaşattı.

‘‘Bu vesileyle ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum’’

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘İnsanları hoşgörüye, iyiliğe ve kardeşliğe çağıran tasavvuf âlimi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslata erişinin 750.yıl dönümünde düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle ve dualarla andık. Semazen gösterilerimiz ile vatandaşlarımızı manevi dünyalarında güzel bir yolculuğa çıkarırken düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle hemşehrilerimize duygu yüklü anlar yaşattık. Bu vesileyle ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR