Hamilelikte dişlerinize daha çok özen gösterin

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, özellikle kadınların günde iki kez diş ipi kullanmasını öneriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2017 11:35 GÜNCELLEME 10.05.2017 11:35 Anne Çocuk
Hamilelikte dişlerinize daha çok özen gösterin
Hamilelikte dişlerinize daha çok özen gösterin

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, özellikle planlanan hamileliklerde, hamilelik öncesinde mutlaka ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçilmesi gerektiğini, teşhis edilen sorunların da en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Diş Hekimi Kökdemir; "Hamilelik döneminde yaşanacak ağız ve diş sağlığı problemleri anne adayını olduğu kadar, bebeğin sağlığını da yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla diş hekimi kontrolleri hamilelik döneminde daha da önemli hale geliyor” dedi.

Hamilelik sırasında yaşanan hormonal değişimler diş eti hastalıkları başta olmak üzere, diş çürüklerine ve diğer pek çok ağız sağlığı problemlerine zemin hazırlıyor. Diş Hekimi Kökdemir, "Kadınların en çok diş kaybı yaşadığı hamilelik döneminde meydana gelen diş ve diş eti problemleri, bebeğin düşük ağırlıkta doğma olasılığını da artırıyor” diyerek anne adaylarını uyardı.

"Hamilelik döneminde günlük ağız ve diş bakımına her zamankinden daha özenli ve dikkatli şekilde devam edilmeli” diyerek uyaran Diş Hekimi Kökdemir; hamilelik döneminde diş bakımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR