Verimli bir sömestr için 5 öneri

Sömestr tatili nasıl verimli geçirilir? Kötü karneyle karşılaşan ebeveyn nasıl davranmalı? İyi gelen karne ödüllendirilmeli mi? İşte tüm bu soruların cevabı...

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2017 10:02 GÜNCELLEME 26.01.2017 17:16 Anne/Çocuk
Verimli bir sömestr için 5 öneri
Verimli bir sömestr için 5 öneri

Uzman Psikolog Selin Karabulut, anne ve babalara hem karne için hem de tatil boyunca yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu.

ÖDEVLERİ SON GÜN YAPMAYIN

Çocuğunuzla birlikte ödevleri bitirmek için telaşa kapılmayın. Çocuğunuzun durumuna göre program yapın ve bu esnada hem eğlenin hem de ödevleri halledin.

HER GÜN 2 SAATİ ÖDEVLERE AYIRIN

6-12 yaş civarındaki çocuklara hem ödevlerini yapabileceği hem de eğlenceli aktivitelerin olduğu günlük programlar yapılabilir. 12 yaşın üzerindeki çocuklar programlarını kendileri daha rahat bir şekilde yapabilir. Ödevleri yapmak için sabahleyin 2 saat ödev yapmak uygundur.

SOSYAL AKTİVİTELERİ KAÇIRMAYIN

Çocuklarınızla beraber sinema, tiyatro, konser gibi sosyal aktivitelere katılım sağlayın. Şehir dışındaki akrabaları veya arkadaşları ziyaret etmek, ilgi duyduğunuz alanlarla ilgili etkinliklere katılmak, sporla ilgilenmek önemlidir.

ZAYIF KARNEYE KIZMAYIN, İYİ KARNEYİ ÖVÜN

Ebeveynler, eve zayıf karneyle gelen çocuğu yargılamadan böyle şeylerin normal olduğunu anlatmalıdır. Kötü olan notlarının üzerine gidildiği takdirde ikinci dönem düzeltilebileceğini söyleyin. İyi gelen karneyi ise övmek, takdir etmek, manevi anlamda hediye vermek uygun olabilir.

TABLET VE BİLGİSAYARI ABARTMAYIN

Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi aletlere ihtiyaç olunduğu zaman izin verin. Bir süre sonra bağımlılığa dönüşmemesi için ihtiyaç görüldüğü zaman dijital dünyanın içinden çıkmak gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR