Çocuğunuzun diş bakımını sömestrda yaptırın!

Çocukların sömestr tatilinde artan fast-food ve asitli içecek tüketimine karşı Diş Hekimi Pertev Kökdemir, aileleri uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2017 10:50 GÜNCELLEME 20.01.2017 11:15 Anne/Çocuk
Çocuğunuzun diş bakımını sömestrda yaptırın!
Çocuğunuzun diş bakımını sömestrda yaptırın!

ÇOCUKLARINIZIN DİŞ BAKIMINI YAPTIRIN

Pertev Kökdemir, ‘’Özellikle dersleri yoğun olan çocukların ihmal edilen tedavilerini telafi etmek için sömestr güzel bir fırsat. Ayrıca anne ve babaların kontrolü altında olmayan küçük çocukların tükettiği bol şekerli gıdalar ile birlikte okul zamanı dişler fırçalanmadıysa çürükler hızla ilerleyebilir. Sömestr tatilinde de bu çürüklerin tedavisi kolayca görülebilir.’’ dedi.

AZI DİŞLERİ ÇÜRÜKTEN ÖMÜR BOYU KORUNUR

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ‘’Çocuklarda çıkan ilk kalıcı azı dişleri bu dönemlerde çıkmaya başlar ve bu dönemde çürüklerin oluşmasını önlemek için fissur koruyucu uygulanması gerekir. Bu uygulama daha sonra 12 yaşlarında ikinci azı dişi çıkacağından dolayı tekrar uygulanır.'' açıklamasında bulundu.

FAST-FOOD ÇÜRÜMEYİ HIZLANDIRIR

Kökdemir, “Sömestr tatilinde şekerli gıda tüketiminde artış olacağından dolayı, fast-food tarzı yiyecekler ve gazlı içecekler çürüğü hızlandırabilir” diyerek ebeveynleri uyardı.

TAZE SEBZE-MEYVE YESİNLER

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ''Anne ve babalar özellikle sömestr tatilinde şekerli ve fast-food yiyecekler yerine taze meyve ve sebze tüketmeleri konusunda çocuklarını teşvik etmeli.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR