Bilinçli çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı

Çocuk yetiştirmek uzun yıllar süren son derece zor bir yolculuktur. İşte size bu yolculukta rehber olabilecek 10 altın öneri...

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2017 12:55 GÜNCELLEME 03.09.2017 13:02 Anne/Çocuk
Bilinçli çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Bilinçli çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı

- Fazla mükemmeliyetçi ya da tutarsız olmayın. Demokratik bir aile olmaya çalışın.

-Çocuğunuzda görmek istediğiniz davranışları sizde uygulayın. Ona rol model olun. Örneğin kitap okumasını istiyorsanız siz de kitap okuyun.

-Çocuğa sınırlarını öğretin nerede durması gerektiğini anlattın. Ona istediği her şeyi yapabileceğini söylemeyin.

- Çocuklarınızı birbiri ile kıyaslamayın. Çocukları yaşıtları ya da kardeşleri ile kıyaslamayın, herkesin kendine göre bir yeteneği olduğunu unutmayın. Onun güçlü yönlerini kuvvetlendirin.

- Çocuklara karşı her zaman tutarlı olun. Annenin ak dediğine baba kara demesin. Anne baba arasında çocuğa karşı her zaman görüş birliği olsun.

-Çocuğunuza hiçbir zaman “seni seviyoruz çünkü sen çok akıllısın ya da seni seviyoruz çünkü sen çok çalışkansın” tarzı koşullu sevgi cümleleri kurmayın. Ona değerli olduğunu ve koşulsuz olarak sevildiğini hissettirin.

- Çocuğunuza her zaman ona güvendiğinizi hissettirin. Kendisine güvenilmediğini hisseden çocuk gelecek yaşantısında sorunlarla karşılaşır.

- Çocuklarınızı dinleyin ve onları anlamaya çalışın. Kendisi ile ilgili konularda ya da ev ile alakalı bir sorun olduğunda onlarında fikirlerini alın.

-Çocuklar her istediklerine sahip olabileceklerini düşündükleri zaman doyumsuz olurlar. Her zaman her şeye sahip olamayacağını ona öğretin.

-Başkalarının yanında onun başarılı olmadığı bir konuyu anlatmayın. Ona cesaret vererek her işin üstesinde gelebileceğini söyleyin. 

KAYNAK : classloom
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR