Sütü sağmak mı, emzirmek mi?

Süt sağma makineleri ne işe yarar? Emzirme dönemindeki bebeklerin beslenmesinde nelere dikkat edilmeli? Süt sağma makinelerinin faydaları neler? İşte yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2018 08:10 GÜNCELLEME 28.10.2018 00:58 Anne/Çocuk
Sütü sağmak mı, emzirmek mi?
Sütü sağmak mı, emzirmek mi?

Çalışan annelerin işini kolaylaştıran ürünlerden bir tanesi olan süt sağma makineleri, bebeğin sağlıklı bir şekilde süt almalarının yanı sıra annelerinde pratik bir şekilde süt sağmalarına yardımcı oluyor.

SÜT SAĞMAK HANGİ DURUMLARDA İŞE YARAR?

Erken dünyaya gelen prematüre ve/veya düşük doğum kilolu bebekler, henüz meme emecek kuvvete sahip olmadığından imdadınıza süt sağma makineleri yetişebilir. Makinede sağdığınız sütü özel süt sağlama kaplarına ya da poşetlerinde muhafaza ederek bebeğinize kolaylıkla verebilirsiniz.

Çalışan anneler bebeklerinden ayrı kalacakları süre zarfında bebeğin beslenme saatinin aksamaması için iş yerindeki müsait bir odada sütünü sağmalıdır.

Çeşitli nedenlere bağlı olarak sütte azalma oluyorsa ya da en başından beri fazla süt üretimi meydana gelmemişse, bebeği emzirdikten sonra sütünüzü sağarak üretimi arttırabilirsiniz.

Memedeki süt fazla fazla geliyorsa ya da bebek emme esnasında sütü tam olarak boşaltamıyorsa, fazlalık olan sütü makineye aktararak verimi arttırabilirsiniz. Böylelikle sütünüz ziyanda olmayacak.

Süt kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkan mastit rahatsızlığı memede acı verici bir ağrıya neden olabilir. Böyle durumlarda sütün hızlıca akması sağlanmalıdır. Memenin ucuna doğru masaj uygulamak işinizi görebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR