Anne sütünü hangi organ oluşturuyor? İşte şaşırtan sonuç...

Anne sütünün gelişiminde rol oynayan en etkili organ ile beraber süt üretimini gerçekleştiren hormonların bu yolculuğunu adım adım sizler için derledik. Anneye ve bebeğe mucizevi faydalar sunan anne sütü ile ilgili bilinmeyen bilgiler duyanları şaşırtıyor! İşte anne sütünün oluşumu ve anne sütünü destekleyen hormonlar...

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2019 08:09 GÜNCELLEME 24.05.2019 08:10 Anne/Çocuk
Anne sütünü hangi organ oluşturuyor? İşte şaşırtan sonuç...
Anne sütünü hangi organ oluşturuyor? İşte şaşırtan sonuç...

Anne sütünün bebeğe ve annenin sağlığı için inanılmaz bir nimet olduğunu bilmeyen yoktur. Yen doğan bebeklerde vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin, mineral, kalsiyum ve protein değerlerini bir arada bulundurarak mucizevi özellik taşıyan anne sütü, ilk altı ay boyunca bebeğin beslenmesini sağlayan en önemli unsurdur. Özellikle de 'kolostrum' olarak bilinen 'ilk ağız sütü', bebeğin çeşitli enfeksiyonlara karşı koruyuculuğu bakımından son derece önemli ve asla ziyan edilmemesi gereken bir kaynaktır.

Bir nevi bebeğin ilk aşısı yerine geçen anne sütü, ilerleyen zamanlarda astım, alerji ve şeker gibi rahatsızlıklara karşı da kalkan vazifesi görür. Emzirme dönemi için ilk iki yaş aralığının uygun olduğunu belirten uzmanlar, anne sütünün ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha vurguluyor.

Doğum sonrasında annenin göğsünden gelen sütün nasıl olup da bebeğin beslenmesini sağlayıp, gelişmesine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? İşte adım adım anne sütü üretimi...

ANNE SÜTÜ ARTTIRAN 10 MÜKEMMEL BESİN İÇİN TIKLAYIN

Süt üretimi anne adayının vücudundaki bazı refleks ve hormonlar aracılığıyla harekete geçiyor ve beynin alt bölgesindeki ön hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu sayesinde anne sütü dediğimiz şey üretilmeye başlıyor. Doğum gerçekleştikten sonra anne sütüyle ilgili olan yenilikler ilk defa göğüslerde beliriyor. Hamilelik döneminde annenin kanındaki prolaktin miktarı giderek artıyor. Birdenbire yükselen bu durumun daha fazla ileri gitmesini engelleyen hormonlar ise östrojen ve progesterondur.

Bebek dünyaya geldikten sonra hormonların seviyesi azalır ve süt hormonunun üzerindeki baskı kendiliğinden kalkar. Sonucunda ise anne sütü akmaya başlar.

ANNE SÜTÜ HAKKINDA BİLİNMEYENLER İÇİN TIKLAYIN

ANNE SÜTÜ OLUŞUMUNDA EN ÖNEMLİ ORGAN

Süt üretimindeki en etkin organ beyindir. Beyninden altındaki hipofiden salgılanan prolaktin hormonu sütün üremesine yardımcıdır. Bunların haricinde ise oksitosin adındaki hormon süt kanallarındaki akışı sağlayan en önemli şeylerden biridir.

ANNE SÜTÜ ARTTIRICI KÜR TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN

Anne sütü nasıl oluşur?

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI NELER?

Kemik erimesi, göğüs ve yumurtalık kanserine karşı anneyi korur.

Virüs ve bakterilere karşı bebek için savaşır, çeşitli hastalıkların oluşumunu önler.

Anne sütü alan bebeklerde kabızlık ve karın ağrısı gibi rahatsızlıklar diğerlerine göre daha seyrek görülür.

Bebeğinizin gelişimine yardımcı olan en ideal besinlerdendir.

İlk altı ayda bebek için en etkili beslenme kaynağıdır.

Sindirimi oldukça kolay bir besindir.

YORUMLAR 1
  • ben de haklıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    Ve bu durum da Allah (cc) ın varlığına en güçlü delillerden biridir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR