Bebeğim kusuyor ne yapmalıyım?

Bebeğiniz her yemek yediğinde kusuyorsa ve evham yaparak ne yapacağınız bilmiyorsanız işinize yarayacak b bilgileri mutlaka okumalısınız. İşte bebeklerde kusmaya iyi gelen yöntemler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2019 08:07 GÜNCELLEME 06.04.2020 16:43 Anne/Çocuk
Bebeğim kusuyor ne yapmalıyım?
Bebeğim kusuyor ne yapmalıyım?

Bebek beslenmesiyle ilgili en sık yaşanan sorunlardan bir tanesi de yemek yedikten sonra görülen kusmadır. Kimi bebekler kusmaya daha yatkın iken kimileri ayda en az bir kere kusma gerçekleştirir. Peki bu kusmalar normal mi? Kusmalar herhangi bir sağlık sorununun işareti olabilir mi? Bebeklerde kusmaya ne iyi gelir? İşte yanıtı...

''BEBEKLER YEMEK YEDİKTEN SONRA NEDEN KUSAR?'' ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Bebeklerde kusmanın birçok farklı sebebi olsa da doğumdan hemen sonra görülen kusmalar da herhangi bir anormallik yoktur. Altıncı ayını doldurmadan sürekli kusan bebeklerde bu durumun neden, yanlış şekilde beslenme ya da reflü olabilir. 6-12 aylık süreçte görülen kusmaların nedeni ise çoğunlukla ek gıdaya geçildiği için gözlemlenir.

Bebeğin yemeği mideye almaması ya da onu direkt olarak reddetmesi sonucu kusmalar görülebilir. Kusma şekillerinde ise öğürme ya da fışkırma gözlemleniyorsa doktorlar bu durumun bir rahatsızlığın semptomu olabileceğini vurgulayarak uzman bir hekime götürülmesini tavsiye ediyor.

BEBEKLERDE KUSMAYA DOĞAL ÇÖZÜMLER

- Anne sütü alan ya da ek gıdaya geçen bebeklerin yemek yerken hareketleri iyi gözlemleyin. Bebeğiniz yemek yemek istemiyorsa zorlamayın. 

- Tek bir öğünde aşırı miktarda yiyecek vermemeye özen gösterin.

- Öğün aralarını uzun tutmak bebeklerde kusmaya neden olabileceğinden dolayı sık aralıklı beslenmeye gayret edin. 

- Yemek sonrasında bebeğinizi çok fazla hareket ettirmeyin, aksi halde kusması kaçınılmaz olacaktır.

- Bebeğin karnı doyurulduktan sonra gaz çıkarmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

- Biberon deliğinin küçük olması kumayı tetikleyebilir. 

- Eğer hala bebek sık sık kusuyorsa, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

KUSAN BEBEK NASIL YATIRILMALI? KUSAN BEBEĞE NE YAPILIR?

Kimi anne ve babalar, bebeklerinin kusmuğunda boğulma ihtimaline karşılık sırt üstü yatırmaya korkarlar.

Bu nedenle bebeklerinin yüz üstü pozisyonda yatmalarının daha sağlıklı bir fikir olduğunu düşünürler. Ancak, şöyle bir gerçek var ki sırt üstü yatan bebeğin diğer pozisyonda yatan bebeklere göre boğulma ihtimali daha azdır.

Bebekler ebeveynleri tarafından dikkat edildiği takdirde yüz üstü yatırılabilir. Fakat uyku vakti geldiğinde sırt üstü yatırmak daha doğru olacaktır.

Çünkü boğazına kaçan kusmuklar, anne sütü ya da su hızla yutulduğunda boğulmaya neden olabilir. Bebeklerde kusmanın en sık görüldüğü ilk 3-4 aylarında boğulma riskini en aza indirmek için sırt üstü ve yan pozisyonda yatmaları tavsiye edilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR