Karnesi zayıf olan çocuklara nasıl davranılmamalı?

Eve zayıf bir karne getiren çocuğunuzu azarlamak psikolojisini daha da kötü etkileyecektir. Peki kötü karne alan çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2019 08:12 GÜNCELLEME 18.01.2019 08:13 Anne/Çocuk
Karnesi zayıf olan çocuklara nasıl davranılmamalı?
Karnesi zayıf olan çocuklara nasıl davranılmamalı?

Karne gününe sayılı günler kala bazı öğrencilerde heyecan bazılarında stres arttı. Eve nasıl bir karne getireceğini kestiremeyen öğrencilerde ise karne korkusu kaçınılmaz olacaktır.

Çeşitli nedenlerden dolayı derslerinden başarısız not alan çocuklar, dönem sonu beklediği başarıyı yakalayamayınca üzülebilir hatta anne ve babasının düşük karne getirdiği için kızacağını düşünüp yoğun bir strese girebilir.

kötü karne getiren çocuğa nasıl davranılmalı

Tamda bu duruma parmak basan uzmanlar, kötü bir karne karşısında ailelerin çocukları suçlamamaları gerektiğine dikkat çekiyor.

Başarısız bir karnede en az çocuğun etkisinin kadar anne ve babanın ilgisizliği ya da doğru bir şekilde yönlendiremediği de etkili olabilir. Dolayısıyla illaki birinde suç arayacaksanız bunu kendinizde aramak ile başlayabilirsiniz.

zayıf karne

Özellikle de çocuğun kişiliğini zedeleyecek cümleler kurulması özgüven eksikliğine ve buna bağlı olarak da ikinci döneme motivasyonu düşük girecek öğrenci üzerinde baskı hissedeceği için daha çok yanlışa sürüklenecektir.

Her çocuk aynı özelliği taşıyacak diye bir kaide yok, zaten böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Bazı çocukların sözeli daha iyi olup sayısalda başarısız iken, bazıları sayısalda başarılı sözelde yetersizdir. Her çocuğu farklı değerlendirmek gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR