Kum boyanın çocuk gelişimine katkısı

Çocuğunuza yaptırabileceğiniz sanat etkinlikleri arasından en eğlencelisi kum boyamadır. Eğlendirmesinin yanı sıra gelişimine de katkı sağlayacak kum boyamanın yararları ve yapılışı...

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2019 08:10 GÜNCELLEME 15.05.2019 10:28 Anne/Çocuk
Kum boyanın çocuk gelişimine katkısı
Kum boyanın çocuk gelişimine katkısı

Özellikle de küçük kas gelişimi ve el-göz koordinasyonunu harekete geçiren kum boyama, kağıt üzerinde boyamanın haricinde oldukça eğlenceli ve farklı bir boyama etkinliğidir. Kum boyama tekniğinde tercih edilecek olan kağıdın yüzeyindeki tabakanın çıkartılması ve yapışkanlı yazı, harf ya da resimleri renkli kumlara dökerek boyama sağlanır.

boyama

Çocuklar bu sayede renkleri birbirinden ayırt edebilecek ve özel olarak tasarlanan resimleri kumla boyarken bir sonraki aşamayı düşünerek zihnini çalıştıracaktır. Çocuğun istediği şekilde kum ile boyama yapması hayal gücünü genişletecek ve bunu yaparken de keyifli vakit geçirmiş olacaktır.

kum boyamanın faydaları

Eğer vaktiniz varsa ve çocuğunuzla beraber farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız sizde ona bu sırada yardım edebilirsiniz. Etkinlik bittikten sonra çocuğunuzun ortaya çıkardığı sanat eserini jelatin ile kaplayarak odasına asabileceğini söyleyebilirsiniz. Eserinin sergilenmesi çocuğun kendine olan güvenini arttıracak ve gelişimine yardımcı olacaktır.

kum boyamanın çocuklara faydaları

KUM İLE BOYAMA NASIL YAPILIR?

İki ayrı katmanı olan boyama kartının üst taraftaki etiketini kürdan yardımıyla kaldırın. Kürdanı kaldırdıktan sonra yapışkanını çıkarttığınız bölüme istenilen renkteki kumu dökün ve elinizle yayarak boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Diğer etiketli bölümler kapalı olacağı için çevreye bulaşma gibi bir riski yoktur. Resimdeki diğer bölgeleri de aynı bu şekilde boyayarak resminizi tamamlayın.

kum boyama

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR