Dört işlem en kolay nasıl öğrenilir? Çocuklara toplama çıkarma öğretme

Okul öncesi dönemdeki çocuklarda, matematik düşünme becerisinin erken yaşta gelişmesi oldukça önemli bir konudur. Hayatı boyunca lazım olacak olan dört işlem bilgisini okul öncesinde temelini oluşturmak için oyun yoluyla nasıl öğretebileceğinizi sizler için derledik. Çocuklara toplama ve çıkarma öğreten yöntemler...

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2019 16:12 GÜNCELLEME 05.03.2019 16:18 Anne/Çocuk
Dört işlem en kolay nasıl öğrenilir? Çocuklara toplama çıkarma öğretme
Dört işlem en kolay nasıl öğrenilir? Çocuklara toplama çıkarma öğretme

Okul öncesi hazırlık sürecindeki çocuğunuza oyun yoluyla öğretebileceğiniz dört işlem, matematik becerilerinin gelişimine katkı sağlayacaktır. Çeşitli oyun yöntemleriyle hem eğlenen hem de öğrenen çocuğunuz, dört işlem konusunda alt yapı oluşturmuş olacağından dolayı matematikte başarılı olma ihtimali artacaktır.

Peki çocukları bıktırmadan ve sevdirerek dört işlem nasıl öğretilir? İşte dört işlemi oyun yoluyla öğretebileceğiniz yöntemler...

1- LEGO OYUNU

matematik nasıl öğrenilir

Kağıt üzerine toplama ya da çıkarma işlemlerini yazıp sonuç kısmına elde edilen sonucu legolarla yapmasını isteyebilirsiniz. Bu esnada çocuğunuz kule ya da çeşitli şekiller çıkartarak hayal gücünü de geliştirebilir.

ÇOCUKLARA ÇARPIM TABLOSU ÖĞRETME YÖNTEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

2- DOMİNO TAŞLARI

Dört işlem nasıl öğrenilir

Boş bir kağıdın üzerine domino taşları gibi diyagramlar çizin. Ardından üzerine gerçek domino taşlarını koyup noktaları saymasını isteyebilirsiniz.

3- MANDAL YÖNTEMİ

Matematik problemleri nasıl çözülür

Evinizdeki mandalları renklendirerek boş bir kağıdın çevresine asmasını isteyin. Daha sonra mandalların üst tarafına kağıt üzerinde ya da direkt olarak mandala yazacağınız işlemlerin sonucunu tek bir büyük karenin içerisine yazmasını isteyebilirsiniz.

4- MEYVELERLE DÖRT İŞLEM

çocuklara toplama çıkarma nasıl öğretilir

Kartona büyük bir ağaç çizip kestikten sonra farklı kağıtlara işlemler yapın. Çıkan sonuç kadar meyveyi ağaca koymasını isteyebilirsiniz. (Tanecikli olan meyveler ise rakamı büyük tutabilirsiniz. Ancak meyve büyük olacaksa sığdırmak açısından küçük rakamlar vermek daha uygun olacaktır.)

YORUMLAR 1
  • Nesrin 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel şeyler düşünüyorum çocuğum için önemli şeyler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR