Pratik bez bebek nasıl yapılır? Evde en güzel ve kolay ten çoraptan oyuncak bebek yapımı

Çocuğunuzun asla yanından ayırmak istemeyeceği bir oyuncak bile bazen anne ve babaların kurtarıcısı olabiliyor. Kız çocukları için çok ayrı bir önem taşıyan oyuncak bebeklere dışarıdan para verip almak yerine doğal ve sağlıklı malzemelerle evinizde bebek yapmaya ne dersiniz? Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz bez bebek modelleri neler? Ten çoraptan bebek nasıl yapılır? Kolay yoldan oyuncak bebek nasıl yapılır? İşte en pratik ve güzel bez bebek oyuncak yapımı...

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2020 08:00 GÜNCELLEME 01.01.2020 11:51 Anne/Çocuk
Pratik bez bebek nasıl yapılır? Evde en güzel ve kolay ten çoraptan oyuncak bebek yapımı
Pratik bez bebek nasıl yapılır? Evde en güzel ve kolay ten çoraptan oyuncak bebek yapımı

Kız çocukları için modası hiçbir zaman eskimeyecek olan en popüler oyuncakların başında, birbirinden farklı tarzları ve modelleriyle bez bebekler geliyor. Görüntü olarak bile göze oldukça albenili gelen şirin mi şirin bez bebek modelleri, ister odanın bir köşesinde aksesuar niyetine, ister de çocuğunuzun evcilik oynarken materyal olarak kullanmasını sağlayan en özel oyuncaklardandır. Günlük yaşantımızda el emeği göz nuru olarak işlenen her şeyin yeri çok ayrı ve özel olduğundan dolayı sizde çocuğunuza sevginizi yansıtacak çok özel bir oyuncak ortaya çıkartabilirsiniz. Annesi olarak çocuğunuzun nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını bilmeniz, ona uygun göreceğiniz hediyede ya da sürprizde işinizi kolaylaştıracaktır. En az hayallerindeki kadar güzel bir bez bebekle çocuğunuzu dünyaları ona vermiş kadar mutlu edebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında bez bebek yapımı için büyük bir ustalık gerekiyormuş gibi görünse de azıcık el kabiliyeti olan kimselerin tercih edeceği modellere göre çok güzel bir oyuncak ortaya çıkarabileceği mümkündür. Sizde çocuğunuzun gülümsemesine sebep olmak istiyorsanız ona dışarıdan alınmış sıradan bebekler yerine, sevebileceği özelliklerde olan (sarı saçlı, uzun boylu ya da şık elbiseli gibi) bir bez bebek yapabilirsiniz. Peki evde bez bebek yapımı için neler gerekli? Evde pratik bez bebek nasıl yapılır? Evde yapılabilecek kolay bez bebek modelleri...

EVDE PRATİK BEZ BEBEK NASIL YAPILIR? EL YAPIMI BEZ BEBEK...

evde bez bebek yapımı

Günümüzde oyuncak piyasasına baktığımızda masum görünen ama bir o kadar da zararlı materyalleri bir arada bulunduran plastik bebeklerle çocuğunuzu tehlikeye atmak yerine evde doğal ve sağlıklı malzemelerle kendiniz oyuncak yapabilirsiniz. Bizde sizler ve çocuklarınızı düşünerek en pratik bez bebek yapımını derledik.

Malzemeler:

Vücut için ten renginde kumaş 
Bebeğin kıyafetleri için desenli ve renkli kumaşlar
Saçlar için sarı veya kahverengi yün ip
Dikiş iğnesi
Dikiş ipi
Gözler için 2 tane düğme 
Elyaf

YAPABİLECEĞİNİZ ÖRNEK BEZ BEBEK MODELLERİ İÇİN TIKLAYIN

evde bez bebek yapımı

Bez bebek yapımı:

Bez bebeği yapmak için öncelikle şematik olarak baş, kol, bacak ve gövde gibi ayrı ayrı kalıplar oluşturun.

Ten rengi kumaşın üzerine kalıpları koyup dikkatlice kesin. Kalıpların şekil aldığı kumaşları etrafından ayrı ayrı dikin ve içine biraz elyaf doldurun.

Vücudun sırasında göre baş, kol, bacak ve gövdeyi birbirine sabitleyerek sıkı sıkı dikin.

Saçlarını yapmak için seçtiğiniz yünleri baş kısmına dikin.

Kıyafeti için birbiriyle uyumlu renkler tercih ederek zevkinize göre desenli modeller kullanabilirsiniz. Elbiseyi diktikten sonra kıyafeti bebeğe giydirin. Son aşama olarak düğme ve yünü kullanarak göz ve ağız çizin.

TIKLA OKU: OYUNCAK BEBEKLERE KIYAFET NASIL DİKİLİR? ÇOK KOLAY ANLATIMIYLA...

TEN ÇORAPTAN BEBEK NASIL YAPILIR? ELDE KOLAY BEBEK YAPIMI

Ten çoraptan bebek yapımı

MALZEMELER:

Naylon ince çorap
Elyaf
İğne
İplik
Makas
Kurdela
Renkli Kumaşlar

YAPILIŞI:

Kullanmadığınız ya da yeni aldığınız ince ten renkli çorabın içine elyaf koyun. Kafasıyla bedenini ayırmak için çorabı güzelce dikin. Ardından sıra ile sırayla ayak, göbek, kulak, burun gibi organları oluşturmak için birbirinden bağımsız şekilde bu bölgeleri tek tek dikin. Dize yakın yerine kumaşla bebeğin kollarını ayarlayın. Renkli kumaşlarla toka veya elbise gibi kıyafet süslemeleri ile oyuncak bebeğinizi bitirin.

ÇORAPTAN HELLO KİTTY BEBEK NASIL YAPILIR?

hello kitty oyuncak yapımı

MALZEMELER:

Pembe ve beyaz çorap
Makas
Beyaz ve siyah iplik
İğne
Elyaf
Küçük siyah düğmeler
Küçük keçe kumaş
Allık

HAZIRLANIŞI:

Pembe ve beyaz olmak üzere elinizin altında bulunduracağınız çorapları tersine çevirin. Beyaz çorabı yüz olacak şekilde çizip kestikten sonra kulakları ve başı elinize dikin. Düzüne çevirip boyun kısmına geçmek için iğne ve beyaz iplikle elinizle çoraba büzgü yapın.

Hello Kitty’nin baş bölgesini elyafla doldurup, ipi büzün. Altını da elyaf koyup güzelce diktikten sonra beyaz iplik ve iğne ile ayakları yapın. Elinizdeki beyaz çorabı bırakıp pembeye geçince 3 parça kesin. Kesilen çorabın ortasını Hello Kitty'e giydirin.

Beyaz çoraptan kedinin ellerini ve ponpon kuyruğunu yapıp Hello Kitty’e sabitleyin Düğmelerden göz yapıp keçeden ya da kumaştan elinizde hangiisi varsa burun bölgesini yapın. Pembe çorabı toka olarak hazırlayıp yaptıktan sonra yanağına allık sürerek oyuncağı bitirin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR