Çocuklara meyveler nasıl sevdirilir? Eğlenceli meyve sunum tabakları

Meyve yemeyi sevmeyen çocukların bile zevkle yemesini sağlayacak en eğlenceli sunumları sizler için derledik. İşte çocuklara meyveleri sevdiren tabklar...

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2019 08:27 GÜNCELLEME 15.05.2019 10:27 Anne/Çocuk
Çocuklara meyveler nasıl sevdirilir? Eğlenceli meyve sunum tabakları
Çocuklara meyveler nasıl sevdirilir? Eğlenceli meyve sunum tabakları

Abur cubur seçeneği varken meyveyi pek tercih etmeyen çocukların bu vitamin ve minerallerden mahrum kalmaması için ilk önce onları sevdirmek gerek. Damak tadına uygun olacağını düşündüğünüz meyveleri onların gözünde sevimli hale getirerek, eğlenceli bir şekilde meyve tüketmesini sağlayabilirsiniz. Meyveleri direkt olarak vermek yerine özene bezene şekilli hallere getirerek yedirmeye çalışmak, çocuğunuzun meyvelerdeki vitaminden eksik kalmamasına değer. Bizde çocuğunuzun hoşuna gideceğini düşündüğümüz en eğlenceli meyve tabaklarını sizler için bir araya getirdik.

meyve sunum tabakları

Meyveler: Kivi, muz ve portakal

Öncelikle tabağa orta kalınlıkta dilimlenerek kestiğiniz muzu yerleştirin. Daha sonra portakaldan çok ince bir kabuk şeklinde yüzeysel olarak dilimleyin ve muzların altına koyun. Son olarak kivileri ufak parçalara ayırarak en üst katmana ağacın dalları şeklinde serbest yerleştirin.

meyve sunumu için eğlenceli şekiller

Meyveler: Armut, kivi, çilek, mandalina yaban mersini, sarı üzüm

Büyük bir tabağa yerleştireceğiniz meyveleri yerleştirmeye Armudun yarısı ile başlayın. İkiyi böldüğünüz armudu dış tarafı görünecek şekilde tabağa koyun. Daha sonra göz zevkinize göre yaban mersini üzümleri, sarı üzümleri, çilekleri ve en dışa ayıklanan mandalinaları yerleştirin. Çileklerin üzerine yaklaşık 10 adet kiviyi serpiştirin. İşte meyve tabağınız hazır bile!

şekilli meyve sunumları

Meyveler: Mandalina, ananas, Muz, yaban mersini

Büyük bir tabağın içerisine mandalinaları daire şeklinde yerleştirin. Daha sonra üçgen şeklinde dilimlediğiniz ananasları dairesel koyun. Göz olacak şekilde 2 muz dilimi koyun. Yaban mersini üzümleri muzun üzerine koyun ve ekstra 2 yuvarlak dilimi de kulak hizasında şekil verin. Kalan yerlerde ise zevkinize göre şekiller oluşturun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR