Doğum sonrası hangi egzersizler yapılmalı? Karın sıkılaştıran hareketler

Doğum sonrası sarkan deri ve karın bölgesi estetik açıdan göze hoş gelmediği için bir an evvel bu fazlalıklardan kurtulmak isteyebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husu var ki o da her şeyin zamanla düzeleceğidir. Dolayısıyla sabır göstererek düzenli uygulanan bazı egzersiz önerileri ile sarkan karnınızdan kurtulabilirsiniz. Doğum sonrası karın sıkılaştıran egzersiz hareketleri...

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2019 07:48 GÜNCELLEME 24.08.2019 12:42 Anne/Çocuk
Doğum sonrası hangi egzersizler yapılmalı? Karın sıkılaştıran hareketler
Doğum sonrası hangi egzersizler yapılmalı? Karın sıkılaştıran hareketler

Hamilelik dönemi boyunca sağlıklı bir vücut ve bebek için alınan kilolar, doğum sonrası verilmesi güç bir kabusa dönüşebilir. Fiziksel görünümüne ve güzelliğine dikkat eden kadınları için daha büyük bir sorun haline gelen fazlalık kilolar, nasıl ki hamilelik döneminde bir anda alınmadığı gibi hemencecik de verilemeyebiliyor. Doğum sonrasında göbek deliğinin altına yakın yerde, buruşuk ve sarkık derinin eski halini alması için evde düzenli uygulayabileceğiniz hareketler ile bu süreci hızlandırabilirsiniz. İşte doğum sonrası karın toparlama taktikleri...

TIKLA OKU: EVDE YAPMAK İÇİN EN ETKİLİ GÖBEK ERİTME HAREKETLERİ

DOĞUM SONRASI KARIN SIKILAŞTIRAN EGZERSİZ ÖNERİLERİ

Doğum sonrası sarkan karın nasıl düzelir?

1-  HAVLUYLA TEK BACAK HAREKETİ

doğum sonrası karın toparlama

Düz bir zemin üzerine sırtı dayayıp bacakları bele paralel olacak gibi uzatın. Dizlerden bir tanesini karna doğru büküp baldırın üstüne havlu koyun. Havluyu kenarlarından  tutup direnç oluşturmak için baldıra doğru bastırın. Başı ve omuzu yukarı kaldırdıktan sonra aynı zamanda karnı sıkıp sol bacağı dışarıda tutarken ileri uzatın. Her bacak için 5'er defa olmak kaydıyla 10 kez yapın.

TIKLA OKU: DOĞUM SONRASI SARKAN GÖBEĞİ ENGELLEME

2- TOP GEÇİDİ EGZERSİZİ

doğum sonrası karın sarkmasını önleyen hareketler

Sırtüstü uzanıp göğüs üzerinde egzersiz topunu sabitleyerek ayağı tavana doğru tutun., Nefesi verip kol ve bacakları olabildiğince hareket ettirip yere indirin. Topu elinizle tutup bacağınıza doğru hareket ettirin. Daha sonra kolları ve bacakları birbirinden uzaklaştırıp yeniden bir araya getirin. Bu esnada topu eline geri verip 10-20 defa uygulayın.

TIKLA OKU: KARIN ERİTEN PLANK HAREKETİ

3- KÖPRÜ HAREKETİ

karın toparlama egzersizleri

Nefes alırken vücudu yavaşça yerden yükseltirken yükselme sonunda çeneyi göğsünüze olabildiğince yaklaştırın. Bu esnada karın nefesi uygulayıp nefes verirken vücudu yere yaklaştırıp pelvik tilt hareketini uygulayın. Nefes alma sırasında karın, kalça ve sırt kaslarınızla kolları gevşetin. Avuçları yukarı kaldırıp, elleri gevşetin. Bir miktar dinlenin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR